ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Vem kunde tippa bättre än Anno 1904?

Inför säsongen bad vi våra läsare att skicka in deras tips på hur Superettan 2021 skulle sluta, som en extra utmaning så kallade vi utmaningen ”Vem kan tippa bättre än Anno 1904”, även om redaktionen hade en stark start får vi oss erkänna oss besegrade av de flesta av våra läsare.

Tävlingen gick ut på att för varje lag man tippade exakt rätt placering fick man två poäng och missade man med en placering så fick man ett poäng. Som en benchmark skrev vi även in upptaktsträffens samt spelbolagens gissningar för att få en ytterligare referenspunkt.

Den som vann var inte mindre än Tomas Karlsson som lyckades pricka in 11 poäng, totalt tre rätta placeringar och rätt på ytterligare fem lag. Imponerande med tanke på att han var rätt ute i hälften av lagen. På delad andra plats hittar vi Johannes Pettersson och Axel Andersson som båda skrapade ihop 9 poäng. I övrigt var det många som hamnade på 6-7 poäng, bland annat upptaksträffen på 7 poäng och spelbolagen på 6 poäng. Vi på Anno 1904 får genast avgå som experter då endast 4 poäng blev slutresultatet.

Om vi går djupare på exakt vilka lag där ni toppat poäng så kan ni titta i denna tabell.

Ovan visar hur många av de som tippade gissade helt rätt och hur många som missade med en placering och hur många poäng laget fick.

Det kanske är logiskt att många tippar rätt på topp och bottenlagen och GIF Sundsvall, Helsingborgs IF och Vasalunds IF är de lag som dragit in mest poäng åt våra tippare. Däremot är det intressant att så många tippade IK Brage som ett lag i mitten av tabellen.

Det är också rätt många lag som ingen har haft rätt på, VSK trodde många som ett topplag, sen var det ingen som hade rätt på Värnamo som vann serien och de övriga topplacerade lagen i form av Norrby, Landskrona.

Facebook Comments Box