ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Årets spelare 2022: Plats 3-5

För andra året i rad delar Anno ut priset till årets herrspelare i VSK Fotboll. Omröstningen är enkel, samtliga 6 medlemmar i redaktionen får placera de 7 bästa spelarna och därefter tittar en tabell fram.

Förra året gjorde vi 5 olika artiklar med spelarna, och vinnaren blev Pedro Ribeiro, en hårsmån före Taha Ali (https://www.anno1904.se/basta-spelaren-2021-nummer-1-pedro-ribeiro/)

I år gör vi annorlunda, i år börjar vi med att dela ut platserna 3-5.

Plats 5: Anton Fagerström

Vi läste alla en betygssättning från annars eminente Rasmus Ellvin på VLT-sporten, där Rasmus snålade rejält och gav vår målvaktsgigant en ynka 2:a i betyg. Vi håller inte med, utan med stor enighet placerar vi Anton på en femteplats bland årets VSK-spelare. Anton är en trygghet i spelet som garanterat har räddat oss kvar denna säsongen, hans lugn och hans avgörande räddningar på framförallt frilägen är en nyckel! Fagerström är en kraftigt underskattad målvakt som sällan får stora rubriker, men han har sedan ankomsten 2018 varit VSK Fotbolls sannolikt genomgående bästa spelare under dessa 5 säsonger.

Plats 4: Simon Gefvert

Här har vi årets raket. Han började trevande 2021, och hade stundtals lite svårt även i år, men andra halvan av säsongen har varit helt galet bra från wingbacken. Men det är inte bara hans fina hörnor, hans snabba löpningar på kanten, hans mod att utmana som gett honom fjärdeplatsen, utan det är hans fina egenskaper som person. Simon kommer alltid fram till klacken bland de första, han drar ramsor som att han var född i grönvitt, vi kan se på klippen från omklädningsrummen efter matcherna att han alltid är den som drar igång segersången, och alltid inkluderar bollkallar och andra barn. Vi tror att VSK behöver Simon, men vi tror faktiskt lika mycket att Simon behöver VSK! Vi hoppas innerligt att herr Gefvert stannar i grönvitt, även om vi har full respekt för att han vill prova sina vingar i allsvenskan.

Plats 3: Pedro Ribeiro.

Förra året vann han omröstningen, trots att han var skadad under lång tid. I år har brassen varit i praktiken helt skadefri och gjort en mycket bra säsong. Han började som mittback till vänster, och gjorde det oftast otroligt bra trots några få missar. Men efter att Anno tjatat (naturligtvis är vi inte ett dugg ödmjuka, utan är övertygade om att vår artikel gjorde att Pedro flyttades på) så flyttades Pedro Ribeiro upp på mittfältet, och oj vad det märks att han hör hemma där. Där kan han köra sina räder, sina fina passningar och fantastiska teknik som i 9 fall av 10 lyckas. För vid det tioende tillfället när det inte lyckas finns nu backning bakom, det gjorde det inte som mittback. Pedro är även han en fantastisk person och glädjespridare och man ser att han älskar att spela i grönvitt. Så vår uppmaning till styrelsen: Skriv ett tvåårsavtal direkt med Pedro! Han ska vara med och ta oss till allsvenskan!

I nästa artikeln får ni läsa om plats ett och två, och har ni följt grönvitt under året så kan ni nog redan nu lista ut vilka två vi placerat främst. Men ordningen…ja den får ni reda på snart. Tillsvidare hyllar vi Pedro, Simon och Anton.

Bubblare

Freddy (Frédéric Nsabiyumva) kom sent in i truppen men har satt rejäla avtryck, och även Herman Magnusson och Martin Gambos har fått flera röster! Men en spelare vi höjer varningens finger för till nästa års omröstning är Max Larsson. Hans utveckling har varit riktigt fin, och utan problem spelat till sig en startplats på slutet. Vad kan en försäsong göra med Max? Om han nu spelar kvar i grönvitt.

Facebook Comments Box