ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Annos kvällsnyheter

Det har dykt upp några saker under dagen som vi samlat ihop till en kvällspost för er att läsa. Vi kommenterar också nyheterna

I eftermiddags meddelade SVT:s lokala nyheter i Södertälje att de två U19-spelare i Syrianska FC som tidigare stått åtalade för matchfixning men som friats i hovrätten och av Svenska Fotbollsförbundets diciplinnämnd nu fälls för samma sak av Riksidrottsnämnden.

Riksidrottsnämnden kan beskrivas som idrottens högsta domstol dit man kan överklaga idrottsrelaterade diciplinärenden. Nu fäller man alltså de två spelarna för att ha underpresterat i en match där de deltog.

Man ska inte förvånas över att nämnden kommer fram till ett annat beslut än hovrätten då nämnden inte är en domstol med de krav som ställs på bevisföring osv. Det som däremot är intressant är att man kommer fram till en annan bedömning än fotbollens egna rättsinstans, nämligen diciplinnämnden. Det är lite lustigt att fotbollen som har att städa i eget hus inte klarar av att fälla dessa spelare medans Riksidrottsnämnden som ansvarar för all svensk idrotts diciplinärenden, är den instans som stämmer i bäcken här.

Nu får vi hoppas att det här sänder en signal till det mer än lovligt tröga fotbollsförbundet att bli betydligt mer aktiv och faktiskt använda de sanktionsmedel man besitter för att börja stävja matchfixningsproblemet, som bara växer. Vi applåderar Riksidrottsnämndens beslut och säger att äntligen är lite rättvisa skipad i detta tragiska ärende. Vill du läsa mer om vad som hänt i ärendet kan du göra det här.

ÖFK:s VD avgår

Ikväll meddelande ÖFK att deras VD avgår på egen begäran efter bara åtta månader på posten.

Det är Martin Johansson som är långväga i klubben som spelare och bland annat ekonomiansvarig som nu hoppar av sitt jobb. Klubben eller Martin ger inga ytterligare förklaringar, men styrelseledamot Maria Wilén säger till klubbens hemsida att man inte kommer att rekrytera någon ny VD.

Ja, vad är det man brukar säga – när råttorna lämnar skeppet.

Det är uppenbart att Johansson har den mest otacksamma av roller att försöka städa upp i en evig röra som han själv inte varit med att orsaka vad vi kan bedöma. Det går att begripa att han hoppar av.

Man får också se det som en fingervisning på vad som komma skall. När personer med full insyn i verksamheten väljer att kliva av utan någon närmare förklaring så vet man att det brukar vara illa. Vi får slänga in vårt favorituttryck som vi ofta använder – ingen rök utan eld, den devisen gäller här med, inte bara i matchfixningssammanhang.

ÖFK:s beslut att inte anställa någon ny VD får vi se som en ren besparingsåtgärd i dessa dystra ekonomiska tider. Det kan dock visa sig ödesdigert. Är det någon gång klubben behöver en sammanhållande kraft och någon som ser till att hålla skutan på rätt köl är det nu. Detta beslut kan visa sig vara ett riktigt dåligt för klubben.

Och ja, imorgon börjar rättegången mot Daniel Kindberg – fortsättning följer

Ett grönvitt God Natt till våra läsare.

Facebook Comments Box