ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904 VISUALISERAR: Norrettan 2017

Som alla vet kan man inte få nog av siffror och statistik. Vi på ANNO 1904 vill inte göra någon besviken och vi har därför producerat den ultimata spelarstatistiken för Norrettan 2017.

Nu kan vi stolt visa upp en bild av hur laguttagningarna såg ut under hela 2017 för de olika lagen likt vi gjorde efter våren. Det bilden visar är hur rotationen på spelare ser ut i de olika trupperna, framförallt hur skadeläget utvecklades under säsongen i de olika lagen. Genom att en spelare som varit ordinarie helt plötsligt inte ens är uttagen i truppen i följande match får vi en indikation på att han varit skadad eller avstängd.

Efter våren kunde vi konstatera att IK Brage hade haft en väldigt hel trupp, medans tex VSK hade fått rotera spelare friskt. Men hur såg det ut över hela säsongen?

En sak som är värt att notera att Akropolis tycks ha haft ett relativt skadefri startelva under hösten. Under våren hade man dock stora skadeproblem med 8 spelare som missade minst 2 matcher i följd, VSK hade färre spelare skadade under våren (men då räknas inte bröderna Häll med som långtidsskadade sig innan säsongen). Efter våren låg VSK före Akropolis, men under hösten när endast tre spelare tycks ha varit borta blev de ostoppbara.

På samma sätt kan man se att Umeå under våren hade tre spelare borta. Under hösten dök de i tabellen, sannolikt som en följd av att de hade sju spelare som missade minst två matcher i följd.

Att vara skadefri är inte på något sätt en garanti för framgång, Carlstad United, Enskede IK och Team TG hade relativt skadefria trupper men blev inga topplag bara för det.

Totalt sätt var VSK det mest skadedrabbade laget Tio spelare missade minst två matcher i följd. Andra lag som Akropolis (9 st), Assyriska (9 st), Vasalund (9 st), Umeå FC (8 st), IFK Luleå (7 st) hade också många borta minst två matcher. Men det som sticker ut för VSKs räkning är att de som missade matcher, missade många matcher, bara IFK Luleå hade samma problematik.

Bilden är uppladdad på imgur, då Facebook vill krympa bilden så den blir oläsbar.

https://imgur.com/a/md5hTImgur: The most awesome images on the Internet.

Facebook Comments Box