ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904: Uppdatering av Silly Season

Det har varit en relativt lugn period på Silly fronten i Norrettan, men vi kör en kort genomgång av vad som händer runt i Sverige.

Västerås SK

Hos VSK har det inte presenterats några spelare, men flera provspelare har varit på plats under veckan för att visa upp sig. Det ska vara allt från U19 spelare från stockholmsklubbarna, division 1 bekantingar och förmågor från lägre divisioner. De positioner som är extra intressanta är målvakt och vänsterytter, men det kommer även behövas spelare för att bredda truppen på positioner som mittback och vänsterback. Under veckan kom det ut att VSK tillsammans med Sandvikens IK och några andra division 1 lag tittar på Joel Åman och det återstår och se om han dyker upp på en provträning de närmaste veckorna.

Nyköpings BIS

Har flera provspelare på plats och ska spela en match mot Värmbol i helgen. Av de som lyfts fram i lokalpressen SN.se så är det Fredrik Fladby norsk/gambisk mittfältare med landslagsmeriter. Värt och notera att Stefan Pettersson som förhandlade med Benfica har sin son Linus provspelandes hos Bissarna. Många av provspelarna i Bissarna kommer säkert dyka upp på en provträning hos VSK så småningom.

Rynninge IK/Karlslund

Rynninge IK har förlängt kontrakten med sex spelare och Karlslund med en, alla ska vara viktiga och tongivande spelare. Dock har inga nyförvärv presenterats ännu, så vitt vi kan se. Karlslund riskerar dock enligt na.se tappa sitt stjärnskott Simon Amin som både Örebro SK och IK Brage rycker i.

Carlstad United

Värmlänningarna var det lag som hade näst bästa defensiven med näst minst insläppta mål i serien. Hade de haft en målskytt av toppklass hade de förmodligen varit ett topplag. CU är dock ett lag med små resurser och till nästa säsong verkar flera spelare röra på sig. Vi har tidigare nämnt Jernberg men nu verkar även målvakten Mathias Karlsson vara högaktuell för Degerfors och mittfältaren Kristoffer Thydell verkar också vara på väg bort. Däremot förlänger Jesper Karlsson och Claes Nyman, den sistnämnda är en bra ytter som gjort många mål de senaste säsongerna.

Umeå FC/Team TG

En spelare som har utgående kontrakt är Dillan Ismail (mittback) som blev utnämnd till årets UFC spelare 2017. Lokalkonkurrenten TG är och rycker i honom men enligt uppgift kan det även bli lag högre upp i seriesystemet vara aktuella eller tom att han försvinner utomlands.

Assyriska FF

Inga nyheter kring potentiella spelarförvärv ännu. Assyriska har dock betalat av skulden till kommunen och är i princip skuldfria i och med att man amorterat av 1,5 miljon i år. Om de inför nästa säsong kan spendera den typen av pengar på spelarbudgeten istället så är de en farlig utmanare inför kommande säsong. Ny tränare för klubben blir Albert Krasniqi som närmast kommer från Arameisk-Syrianska IF.


Sandvikens IF

Stortalangen Rafael York verkar lämna som Bosman och klubben lär få nöja sig med utbildningsbidrag i ersättning för sin stortalang Klubben har under två säsonger försökt sälja honom och han har varit utlånad till både Gefle IF och tyska Bochum. Det måste ses som ett misslyckande för Sandviken att de på två år inte lyckats sälja sin guldklimp utan bara fått till låneavtal som i slutändan inte givet dem något.

Facebook Comments Box