ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Bandy – Villa-Lidköping

VSK slog Villa med 3-2 ikväll. En viktig seger som innebär att VSK placerar sig som trea i tabellen och därmed har ett fint utgångsläge inför den fortsatta jakten på topp-fyra.

Matchen i sig lämnar inget större avtryck. Det är ett böljande spel under matchens första 10, därefter blir det mer tillknäppt, disciplinerat. Två lag som inte vågar riskera något. VSK känns dock något bättre under första halvlek.

Den andra halvleken fortsätter där den första slutade. När Joel Broberg gör 0-1 för gästerna efter 54 minuter stäppar emellertid VSK upp. En bra period följer då VSK på mindre än 20 minuter går från 0-1 till 3-1. Mikael Olsson, Ted Bergström och Stefan Edberg nätar.

En sen reducering från samme Broberg vållar viss oro men VSK är bäst för kvällen. Matchen tände aldrig riktigt till, jämfört med insatsen mot Saik häromveckan var det nästan som en annan sport. Dock ett styrkebesked att vända och vinna med två tunga förluster i bagaget.

Ingen spelare stack ut ikväll. Lokomotiven Jansson och Esplund hölls exempelvis i schack av gästerna. Det var dock glädjande att se junioren Niklas Gifting ta för sig. Han kan bli något!

Till sist en fråga: Killen med micken (intervjuaren och ”publikfriaren”) kändes väl mer än lovligt krystad och fånig? I mitt tycke hade han mer kommit till sin rätt på ett barnkalas.