ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904 TIPPAR: Norrettan 2018 – så slutar dramat!

Då är det äntligen dags för den bland alla läsare länge efterlängtade tabellen hur Div 1 Norra kommer att sluta i år. Vi är förstås mästertippare och vill ni tjäna pengar så är det bara ta vår tabell här och gå all-in, pengarna är garanterade.

Håll till godo!

1. Västerås SK
2. Akropolis IF
3. Syrianska FC
4. Assyriska FF
5. Nyköpings BIS
6. Team TG
7. Umeå FC
8. Sandvikens IF
9. Karlslunds IF
10. Arameisk-Syrianska IF
11. Skellefteå FF
12. Sollentuna FF
13. Carlstad United
14. BK Forward
15. FC Linköping City
16. Rynninge IK

Västerås SK: Nu är det slut på ursäkter att misslyckas och tendensen att gömma sig bakom andra lag i att de minsann är sylvassa. I år är vi favoriter med all rätt. Visst ser andra lag starka ut, men ärligt talat, hur många spelare i andra lag skulle vi egentligen vilja se i VSK Fotboll? Det är på sin höjd en eller två spelare i några av topplagen, i övrigt skulle en överväldigande majoritet av spelarena i Div 1 Norra ha problem att ens få plats på vår avbytarbänk.

Akropolis: Man har visserligen tappat två spelare i sitt anfall men har förstärkt på bra i övrigt i truppen. Klubben har varit topplag flera år i rad nu och kommer vara ett av de fyra bästa lagen även i år. De känns som att det är färre läggmatcher i Akropolis än hos lagen i Södertälje. Sist in i truppen är meriterade Bangura, som säkert är bra de få matcher han kommer få spela.

Syrianska FC: Klubben har värvat varenda avdankad spelare man har kunnat hitta och öst på med pengar som bara inte ska kunna finnas i deras ekonomi. På pappret har man alla möjligheter i världen att vinna serien, men med läggmatcher och uteblivna löneutbetalningar framåt höstkanten så lär de halka efter i tabellen.

Assyriska FF: Föreningen såg tidigt ut att vara en av de tuffaste konkurrenterna. Man har värvat smart och visste vilka spelare i Norrettan man ville ha och tog in dem. Anledningen till att de ändå inte vinner är att de inte likt syskonklubben använder pengar de inte har.

Nyköpings BIS: Klubben har tappat flera spelare men hittat intressanta alternativ. Var ett av höstens bästa lag och har möjligheter att utmana i toppen om de får ihop allt.

Team TG: Man har egentligen tappat alldeles för många spelare för att komma så här högt. Men då det ser ganska blekt ut bland många andra lag i årets serie och TG:S förmåga att avsluta bra på hösten tillsammans med skyttekungen McNeil längst fram kan de nog få till det i år.

Umeå FC: Laget har också tappat en hel del spelare och ser ut att starta med De Carolis i backlinjen. Internt verkar de tro väldigt mycket på sig själva men man har inte värvat spetsspelarna som toppkonkurrenterna har gjort.

Sandvikens IF: Laget har inte tappat särskilt många spelare och kunnat fylla på med lite nytt blod. Man var inblandad i bottenstriden förra året men gjorde en bra höst. Det var ett lag som VSK hade svårt för förra året och även nu pår försäsongen var det ett sent mål som avgjorde till VSK:s fördel.

Karlslunds IF: Kampen om att var bästa lag i Örebro kan lika gärna var en kamp om att hänga kvar i Norrettan. Förmodligen är KIF bäst av Örebrolagen men det känns som en ganska jämn historia det här slaget om Örebro.

Arameisk-Syrianska IF: Truppen har många nya spelare och det är högst oklart var de står kvalitetsmässigt. Sent in på försäsongen blev Lollo Chanko klar som huvudtränare och det kan nog ta lite tid innan de får ihop sitt spel.

Skellefteå FF: Även om det inte är några spetsspelare som letat sig till Skellefteå har de lyckats plocka de bästa i staden när Morön BK lades ner. Tex så var VSK intresserade av Sebastian Shafei-Åman som nu finns i Skellefteå och lär hålla hög nivå i den här serien. Man vann övertygande senast med 7-2 mot Piteå IF och är en rätt obehaglig premiärmotståndare som är lätt och underskatta.

Sollentuna FF: Stockholmslaget har blandat och gett under försäsongen och är därför oerhört svårbedömda. Man skulle lika gärna kunna vara ett lag på den övre halvan men det känns som de andra lagen i Stockholm kunnat plockat de spelare de velat ha och övriga har fått leta sig till Sollentuna.

Carlstad United: Man har tappat alldeles för många bra spelare för att vara med längre upp i tabellen. Laget har presterat helt ok under försäsongen men det känns som det är alldeles för många oprövade kort på den här nivån för att hantera en lång säsong över 30 matcher.

BK Forward: Normalt sätt ett stabilt lag på division 1 nivå. Men i år är det lite speciellt när tre lag från Örebro ska slåss på samma spelarmarknad om samma spelare. Det blir svårt för Forward att få ihop ett tillräckligt bra lag.

FC Linköping City: Det här är kanske ett av seriens mest hårdsatsande lag, fullt av utländska spelare. Vi kan ha felbedömt detta lag helt och hållet, men det kändes som City var det lag som VSK hade lättast emot under försäsongen i sin 3-1 seger.

IK Rynninge: Det är kompisgänget som man väljer att presentera sig som är nog det sämsta laget i Örebro och då blir det nog så att laget hamnar den absoluta botten i serien. Det mest meriterade nyförvärvet är duktiga Emil Berger från BK Forward. Men som ordspråket lyder – en svala gör ingen sommar.

Facebook Comments Box