ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904: Silly season – Uppdatering

Vi kommer nu in i allt brådare silly-tider och klubbarna har skruvat upp tempot för att göra klart så mycket som möjligt med trupperna före jul. Som alltid vill vi ge våra läsare det senaste så här kommer nu en uppdatering på senaste dagarnas silly-händelser.

Hos Örebro finns två provspelare från Norrettan Rafael York (Sandviken) och Christopher Alp (BK Forward). I Degerfors finns just nu provspelarna Erik Björndahl (BK Forward) och Adam Molin (Karlslund).

Fd VSK-spelaren Diego Montiel har skrivit kontrakt med Örgryte IS, där även ex-VSKaren David Engström hamnade för någon vecka sedan. Vi kan konstatera med en viss bitterhet att om VSK gått upp i SE i år hade det funnits många intressanta spelare att hämta från VSK alumni.

Västerås SK

Att Karwan Safari inte längre finns i planerna för VSK nästa säsongr är ett avbräck. Mycket press hamnar då istället på den andra forwarden Emir Smajic som nu har förväntningarna på sig att leverera många mål. Vi på ANNO 1904 spekulerar i att VSK inte skulle släppt Karwan och chansa med Emir om det inte finns någon ytterligare anfallare som man är nära att göra klart med och som man tror på.


De tidigare provspelarna och anfallarna Joel Åman (Anundsjö IF) och Joel Edström (Piteå IF) har båda förlängt med sina respektive klubbar. Den finske provspelaren Adam Vidjeskog som på pappret är spännande säger i en intervju i en finsk tidning att VSK var den kvalitetsmässigt bästa klubben av de tre klubbarna i Division 1 han provspelade för (övriga var Skövde och Nyköping). Adam ska ha gjort bra ifrån sig på provträningarna hos alla tre klubbarna och är ytterligare en spelare som det blir intressant att se vart han hamnar. Dock ska Nyköping ha avskrivit honom och frågan är om han tackat ja till något erbjudande bara eller inte platsade där.
Vi har blivit uppmärksammade på att Sebastian Shafei Åman fortfarande tycks hoppas på kontrakt med VSK. Men då artikeln där det står mer om hans drömmar är bakom en betalvägg vet vi inget mer (kan någon vänlig själ hjälpa oss med en sammanfattning? http://norran.se/…/sebastian-shafei-aman-hoppas-pa-spel-i-v…).

Umeå FC/Team TG

Den mest händelserika sillyn just nu utspelar sig uppe i norr, i Umeå närmare bestämt. Där slåss de lokala klubbarna om flera spelare, några i UFC sneglar på friskolan och tvärt om. Johannes Nilsson från IFK Kalix väljer Team TG men är en spelare som Umeå FC också var ute efter. Samtidigt verkar Måns Sundström (ung talang) samt Dillan Ismail båda i UFC snegla på övergångar till TG. Men det går åt båda håll. I TG finns fjolårets succémålvakt Al-Fadli som enligt Dan Boter ryktas till Dalkurd, men även till konkurrenten UFC då hans svärfar är engagerad där. Ovanpå detta har vi målvakten från IFK Luleå, Vladimir Sudar som flyttat till Umeå och som båda klubbarna är intresserade av, men även VSK. Team TG har vidare landat en värvning i försvararen Alhajie Drammeh från GUIF och han ska enligt rykten vara en man redo för startelvan redan nästa säsong. Snurrigt? Lägg där till på att TGs anfallare Jonathan Lundbäck vill bara stanna kvar i laget om det blir en tydlig satsning på att var topplag. Vi får hoppas på att det är en rejäl löneinflation i Umeå så att de inte har råd med några toppspelare utifrån.

Skellefteå FF

Radoslaw Erlich (Team TG och tidigare Umeå FC) har flyttat tillbaka till Skellefteå, men ska inte ännu blivit erbjuden något kontrakt. Team TG vill fortfarande gärna behålla Erlich om möjligt och vi får se vart han hamnar till slut.

Sandvikens IF

Arbetarbladet skriver att Sunday Bale lämnar klubben. Han blev trots sparsamt med speltid lagets bästa målskytt i serien med sina fem mål. Trots flera bra målskyttar (Hägg 33 mål, Bale 16 mål och Junior 13) i division 2 Norrland hade laget oerhörda problem med att göra mål i Norrettan. Även tredjemålvakten Tobias Wennergrund lämnar. Men det är ganska naturligt då han inte fick sitta på bänken en enda match efter att Sandviken hämtat hem Tim Markström.

Assyriska FF

Assyriska har en talangfull målvakt i Kevin Dyplin från Torshälla som spelat i deras pojkallsvenska lag och som även mött VSK i U21 under året. Nu är han och tränar med AFC Eskilstuna. Det lutar dock att han stannar i Assyriska.

Carlstad United

Carlstad United tappar Stefan Jadnert till lokalkonkurrenten Karlstad BK. Stefan är en ytterback som varit ordinarie nästan hela säsongen. Karlstad BK är förövrigt en förening som hårdsatsar på att komma upp till division 1, flera spelare i laget ska enligt rykten tjäna 20.000kr i månaden något som möjliggörs av två stora sponsorer och en privat välgörare.

VSKs tredjekeeper Andreas Olsson tycks hamna i Carlstad United, inte förvånande då han ursprungligen kommer från Värmland. Det blev inga starter i division 1 men dock en del spel i cupmatcher mot sämre motstånd. Det återstår att se om det blir något spelande i Carlstad för Andreas. Laget har tappat sin startkeeper men har ändå en bra målvakt i Marcus Elmersson som var ordinarie i BK Forward tidigare och vem vet, han kanske med deras återkomst till Div 1 vill återvända till Örebro.

Nyköpings BIS

Läget är otroligt tufft hos bissarna. A-lags truppen måste sänka sina löner med 20% inför nästa säsong efter att klubben åkt på ekonomiska bakslag. Inför förra säsongen finns det uppgifter på att de hade 1,9 miljoner i spelarbudget (oklart vad utfallet blev) och kommer nu behöva sänka den till runt 1,5 miljon (VSK har 3,7 miljoner). Det är ett Bissarna som hade en ruggig form på hösten som helt klart kommer försvagas inför nästa år. Endast fem spelare är kontrakterade. Som vi tidigare nämnt har de avskrivit Vidjeskog (som VSK är intresserade av) men till SN antyder klubbchefen att mittfältarna Kevin Berg, Christoffer Simensen och Linus Pettersson Parnevik är intressanta, där den sistnämnda är Stefan Pettersons son.

Facebook Comments Box