ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904: Silly season fortsätter med oförminskad styrka

Då var det dags för en kort uppdatering i en händelserik silly-vecka, speciellt hos VSK Fotboll

Västerås SK

Tuff vecka för de sportsligt ansvariga och styrelsen i VSK när Karwangate briserar i lokaltidningen och som sedan följs av Mjällbygate när Managern försvinner till Gefle IF över en natt, efter att nyligen sajnat ett nytt avtal med VSK. Inget förvånar luttrade VSK-supportrar längre. Allt detta kommer vi gå in djupare i ett kommande inlägg.

På pluskontot kan räknas att Douglas Karlberg från Skiljebo SK presenterades som årets första nyförvärv. Han har bra potential men är ingen som ersätter Karwan under sin första säsong i klubben. Om vi skådat rätt i kaffesumpen kommer Emir vara förstavalet som central forward nästa säsong.

Veckans övriga positiva nyhet är att Simon, Boris, Koyar och Robin förlängde med VSK. De ska ha träffat styrelsen på torsdag kväll och krävt en satsning. Det var skönt att man hittade en lösning efter vad vi förstår långdragna förhandlingar. Vad vi vet så var Simon uppvaktad av andra klubbar högre upp i seriesystemet, men vi är glada att han fortsätter i grönvitt ett år till.

Nästa nyförvärv som presenteras är förmodligen 17-årige Dennis Botchey från IFK Västerås. Han har blivit bortplockad från klubbens hemsida och spelartruppen (ja – vi har koll på allt) och lär spela i VSK nästa säsong.

Provspelaren Adam Vidjeskog som gjorde bra ifrån sig på provträningen har dock kritat på för finska PS Kemi i finska högsta ligan.

Umeå FC / TG

Umeå FC är ute efter en finsk fotbollsspelare med det fantastiska fotbollsnamnet Thomas Kula. Han är en väldigt meriterad central mittfältare som spelat i finska högstaligan. UFC har vidare gått ut med att de inte förhandlar med någon av sina importspelare, där Felix Adjei är väldigt bra och skulle platsa i de flesta Div 1 lag. Förmodligen letar man efter billigare alternativ innan man kostar på sig dyra spelare från utlandet.

Hos Team TG har Wennebro, en av spelarna som gjort den förbjudna flytten från UFC till friskolan nu brutit kontraktet i förtid och flyttat till Spanien. Klubben ska enligt uppgift vara väldigt irriterad på det inträffade.

Carlstad United

När Jernberg som är deras nyckelspelare förlängde sitt kontrakt skrev klubben att de hoppas få mer kvalité in i truppen inför nästa säsong. Frågan är om de kommer lyckas med det när halva startelvan letar andra klubbar i Sverige. Senast ut i flyttkarusellen är lagkaptenen Diaz som överväger en flytt till lokalkonkurrenten Karlstad BK i division 2.

Sollentuna FF/Akropolis IF

Lite nyheter från Stockholmslagen. Lagkaptenen i Sollentuna Victor Eriksson lägger skorna på hyllan efter att ha representerat klubben i tre år och väljer att satsa på sin civila karriär istället.

Akropolis tappar högeryttern Konstantinos Stavrothanasopoulos till IK Frej, han gjorde 11 mål och är ingen spelare man lätt ersätter. Bara för sportchefen i Akro att ta första bästa charterflyg ner till värmen och börja leta i de grekiska ligorna efter en ersättare.

FC Linköping/Karlslunds IF

Både Linköping och Karlslund är och drar i Granit Buzuku som i år har gjort 14 mål och 8 assist från mittfältet för IFK Timrå i Div 2. Under 2016 representerade han både IFK Luleå och Team TG i Norrettan (på lån från GIF Sundsvall) utan att göra något större avtryck, endast två mål blev det då.

Linköping ser ut att behöva fylla på truppen då Åtvidaberg rycker i deras lagkapten Andreas Johansson. Det ska bli intressant och se hur Linköping klarar av att stå emot ett så pass resursstarkt lag i sin närhet.

Arameiska-Syrianska IF

En spelare som verkar vara på väg bort är deras högerytter/högerback Archie Harvey från Liberia som inför hösten anlände från Södertälje FK. Just nu provspelar han hos IFK Göteborg. Rykten säger att även VSK har koll på denna spelare. På pappret är han ingen märkvärdig spelare, så det är lite förvånande att han provspelar för en allsvensk klubb.

Facebook Comments Box