ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904: Silly season nyheter

Då var det dags igen att spana runt och se vad som händer i Norrettan. Av förklarliga skäl fokuserar vi främst på VSK men vi hoppas våra uppdateraingar om vad som händer i andra klubbar också är uppskattade. Div 1 är ju trots allt oerhört intressant 🙂

Som alltid uppmanar vi våra läsare att komma in med tips på det man ser och hör ute i silly-Sverige. Vi behöver all hjälp vi kan få att hålla reda på alla rykten som flyger runt i luften.

Västerås SK

En värvning som är väldigt spännande för VSK är Dennis Botchey från IFK Västerås. Få visste vem han var när han slängdes in som vänsterback mot Hammarby FF och enligt samstämmiga rapporter stod han bra upp mot det namnkunniga motståndet. Känslan vi får är att han är den mest intressanta junioren i VSK just nu. Vi dristar oss till att säga att även om konkurrensen är hård på backplatserna tror vi att han kommer starta matcher för VSK redan nästa säsong.

En riktigt meriterad värvning är målvakten Anton Fagerström som hållit nollan i 31% av matcherna i division 1, sista halvåret innan ÖSK så var han uppe i 41% (!). Vi kan nog med all säkerhet säga att vi kommer besitta en av seriens bästa målvakter och med Danne (vilket vi hoppas förlänger eller har förlängt) så ser det väldigt bra ut i denna lagdel. Anton är en spelare som många fans hoppats skulle komma till VSK och vi kan skänka en extra tanke till Calle Svensson som säkert haft ett finger med i spelet för att få till denna värvning.

För övrigt så ryktas blott 16-åriga Hugo Rödlund (son till Johnny Rödlund) vara på ingång till VSK. Han är en central mittfältare som tillhör IFK Västerås just nu och som bland annat vår kära länstidning lyft fram som en intressant kommande spelare. Han kanske har lite längre kvar till startelvan än Dennis B, men med alla unga spelare (Lunkan, Apkinar, Custovic, Botchey och Rödlund) ser framtiden väldigt intressant ut för VSK om några år. Dessutom har VSK Ungdom Jakob Rylander som fått åka på P15 landslagsläger på Bosön, dit de 66 bästa spelarna födda 2002 blev kallade.

Sen har vi noterat att Thomas Gabrielsson har fikat med fd VSK-spelaren Adrian Alvarez när han var på semester nere i Schweiz. Det är en spelare som fortfarande vill komma tillbaka till VSK och vi kan anta att han är ett alternativ till Nushi. Även om Adrian har ganska hög lön kommer Nushi behöva köpas loss och för VSK blir han nog därför dyrare.

På extra mötet i veckan sa företrädare för VSK att man letar tränare utanför VSK. Det innebär nog att vi kan avskriva en Gabrielsson/Berg lösning. Tor-Arne Fredheim är det enda namnet vi hört talas om men det ska finnas minst två till som är med i diskussionerna.

Team TG/Umeå FC.

Även om Timothy McNeil gjort en suverän säsong i TG och var delad skytteligavinnare med Karwan är det ändå litet av en bomb att Elfsborg är intresserade av honom. Vi har spekulerat lite i att tränaren Jimmy Thelin som lämnade Jönköping Södra för just Elfsborg scoutat honom för den småländska klubben men nu tar med honom till Borås istället.
Seif Kadhim lämnar lite förvånande TG för Umeå FC. Han har fått sparsamt med speltid senaste säsongerna men frågan är om det blir så mycket mer i UFC, det beror nog på vad Umeå får ihop för övriga spelare.
Johannes Nilsson från IFK Kalix valde tillslut Team TG istället för UFC efter att ha provspelat med båda klubbarna.

Carlstad United

En spelare som tränat med värmlänningarna är Degerforsspelaren Govend Haidar. han gjorde en bra säsong 2016 i DIF där han blandade starter och inhopp. Säsongen 2017 blev det bara 11 inhopp och han tycks blivit tillsagd att se sig om efter en ny klubb. Han har dock ännu inte kritat på för CU. Som vi nämnt tidigare har Carlstad många spelare som tittar runt efter alternativ. Ännu har dock ingen fått något konkret erbjudande högre upp i spelsystemet utan just nu verkar div 2 klubben Karlstad BK vara de som lockar mest för CU-spelarna. Lyckas CU behålla stommen i laget kan de bli farliga. Men just nu ser det mer ut som att de kommer att tappa spelare och därmed i slagstyrka, men tiden får utvisa.

Syrianska FC

Det är ovanligt tyst i Södertälje. Båda föreningarna har fortfarande skulder hos kronofogden och kanske håller man låg profil på verksamheten för att hålla sig borta från kronofogden och indrivning.

Vi vet dock att Syrianska FC tappar Charbel Georges till IK Sirius som Bosman. Vi vet också att Mattias Liljestrand lämnar för IK Brage. SFC har minst 8 spelare kontrakterade till nästa säsong enligt fotbolltransfer.com. Sen återstår att se om de har råd att betala lönerna till samtliga eller om de hoppas kunna sälja av flera för att minska kostnaderna och skulderna. Turbulent läge är det i föreningen i vilket fall. De är avstängda från Jalla-vallen av kommunen pga obetalade hyresskulder och redan två veckor efter att styrelsen valts in på ett extra årsmöte har föreningen nu kallat till ett nytt möte för att diskutera viktig information med sina medlemmar. Svårt att sia om vad som händer härnäst, men tufft har de i alla fall.

Nyköpings BIS

Ett intressant rykte har dykt från Nyköpingshållet, nämligen att Andreas Jean-Baptiste är på väg att lämna för Åtvidaberg. Det råder dock viss förvirring här och det kan vara ett missförstånd från SN.se då den tidigare mittbacken Ishmael Koroma skrev på för Åtvid i veckan. En försvagning i Bissarnas backlinje är att Sirius-lånet Jakob Bergman som spelade både mittback och högerback nyligen skrev på för Varberg och därmed lämnar Nyköping. ,

Sandvikens IF

Även om vi inte brukar lyfta fram förlängningar särskilt ofta är det ändå värt av kuriosaskäl att nämna att förre VSK-spelaren Marcus Hägg förlängde med Sandviken. Gångna säsongen kantades återigen av skador och han lyckades bara göra 4 mål för Sandviken. Som alltid kan vi dock räkna med att han återigen gör minst ett mål mot VSK nästa säsong.

FC Linköping City

Det är svårt och få insyn i detta lag, men vi har fått reda på att två fransoser är där och provspelar. Utländska spelare är sällan billiga så det är ju ett tecken på att det kan finnas lite resurser i klubben ändå. Enligt Klackspark så glänste Värmdös Oumar Traoure i senaste matchen och kan vara en trolig värvning, en spelare som några år sedan provspelade för Birmingham. De ska även hämta in en provspelare från Värmbol, nämligen Joakim Juhlin som 2016 spelade 9 matcher för Åtvidaberg i Superettan trots att han fick sin säsong förstörd av skador.

En annan spelare de är intresserade av är yttern Fabrice Junos från AFK Linköping. Klackspark skriver även att Västerås SK har visat intresse av denna spelare så det återstår och se om det är mer än något provspel. En intressant potentiell hemvändare finns i Akropolis Marcus Haglind Sangré som kommer från just Linköping, det återstår att se om en nykomling lockar eller om han vill fortsätta var kvar i en toppklubb.

Facebook Comments Box