ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Anno 1904 – ett år med hemsida

Enligt vår historiebitne dammsamlare på redaktionen startade Anno 1904 den 30:e november 2016 med vårt första inlägg på Facebook. Efter nästan två år på FB valde vi för ett år sedan att starta en hemsida för att förbättra läsupplevelsen för er läsare och för att kunna nå flera. Den 28:e september tryckte vi på publiceraknappen första gången på vår hemsida.

Sen dess har det blivit exakt 600 inlägg på hemsidan under året, det här är det 601:a.

Statistik – hur det ser ut med läsandet av våra alster

  • Vi har haft 48 000 unika besökare på sidan
  • Det tillkommer drygt 100 nya läsare varje dag i snitt
  • Vi har haft 280 000 sidvisningar eller 760 i snitt per dag
  • Vi har haft 5 500 unika läsare varje månad i snitt. Snittet för de sista sex månaderna är 7 500

Sammanfattningsvis kan man säga att antalet läsare och hur många som läser våra artiklar stadigt ökat över året. De sista månaderna har vi sett en extra stor ökning med ett snitt över 1000 sidvisningar per dag och över 10 000 läsare per månad.

De som läser på hemsidan är långt ifrån bara Västeråsare. Här är topp-10 av orterna med flest läsare.

Stockholm 16 500
Västerås 8 300
Göteborg 5 200
Malmö 2 600
Helsingborg 914
Lund 854
Uppsala 740
Östersund 733
Luleå 711
Solna 692

Tittar vi på länder har vi haft läsare från 111 länder. USA är vanligast, följt av Norge och Spanien.

Som alla som följer vad vi skriver så skriver vi om allt möjligt. Hos dagstidningar där man lever på klick för att tjäna reklampengar tvingas journalisterna skriva om det som folk läser. Det utarmar den journalistiska bredden. Det behöver vi inte tänka på eftersom vi gör allt skrivande ideellt. Vi skriver det vi tycker är intressant och det är många skumma texter vi producerat som bara lästs av några hundra individer.

Visst är det roligt om många läser texterna – men viktigast för oss är bredden och att vi gör de vi tycker är kul och brinner för.

De texter som nått flest läsare är våra texter om ÖFK och konflikten mellan polisen och supportrarna. De har nått nationell spridning och lästs av många tusen personer. Främsta tecknet på att vi nått ut till andra och fått uppskattning var när någon AIK- supporter taggade in oss i sin tweet och ville att vi skulle reda ut något om ÖFK.

Vi får många tips om olika saker som händer runt om i idrottssverige, det är inte bara om fotboll utan massa annat. Det tycker vi är jättekul och vi försöker ta tillvara på tipsen på bästa sätt. Om du har någon information eller kunskap om något som du tycker vi borde skriva om så hör av dig.

Vad kan vi då säga om kommande år på vår hemsida. Vi kan säga att vi fortsätter skriva, podda och vara allmänt jobbiga mot alla former av företeelser i idrottsvärlden där vi tycker något är fel. Som de flesta har räknat ut är vi varma anhängare av föreningsdemokrati och rent spel inom idrotten. Ja, så allt som nu inte uppfyller detta kan räkna med påhälsning av oss.

Redaktionen jobbar ständigt med att utveckla hur vi skriver och vad vi skriver om, så det lär bli förändringar under året som kommer. Vi har börjat och kommer fortsätta att utveckla oss utanför skrivandet och poddandet. Vår AW den 25:e oktober är första tecknet på det, men det kommer mer.

Till sist vill vi tacka våra läsare för ett härligt första år med vår hemsida. Vi förstår nu klyschan som alla som skriver säger offentligt – vi gör det för er skull, det är ni som läsare som är det viktigaste för oss.

Så är det verkligen.

Tack för att ni läser och lyssnar på våra alter och på återseende/återhörande.

//Redaktionen

Facebook Comments Box