ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904: Brian Span till VSK Fotboll

VSK Fotboll har idag landat en riktig klassvärvning i amerikanen Brian Span, 25 år.

Brian är en spelare som kan spela på samtliga offensiva positioner och har de senaste åren huserat i IFK Mariehamn som så sent som 2016 vann Finska ligan. Topplagen i Finska ligan är förmodligen som nedre tredjedelen av Allsvenskan och han har varit helt ordinarie i laget under hela sin tid där. Så med alla Div 1 mått mätt är det här en klasspelare som bör tillhöra de 5 bästa i hela serien.

Förra säsongen i Mariehamn gjorde han 5 mål och 6 assist och spelade oftast som högermittfältare. Poängskörden får absolut anses vara godkänd för den typen av position. Han kan skjuta med båda fötterna och har helt klart bra teknik som man kan se i klippet nedan. Han är stor och stark och är en genombrottsspelare som kommer med kraft bakifrån och driver fram bollen i högt tempo och avslutar sedan eller spelar till sina anfallskollegor.

Det är länge sedan VSK hade en spelare som vunnit ett nationellt mästerskap, men nu har vi det och dessutom en som spelat i CL så sent som förra året då Mariehamn mötte Legia Warszawa och blev utslagna.

Under de senaste timmarna har diskussionerna bland VSK fansen gått höga varför han valt VSK av alla lag. Han har helt klart potentialen att platsa i de flesta SE-lagen om han skulle vilja det. Om vi är rätt informerade har han en flickvän i Örebro och tittade på lag i dess närhet. Valet föll på VSK Fotboll och vi bör rimligen vara mycket nöjda över denna värvning. Lite så att man får nypa sig i armen för att tro att det är sant.

Faktum är att vi visste att han varit i Västerås men valde att inte gå ut med det då vi ansåg att det var allt för osannolikt att han var här i fotbollsärenden. Ibland är det skönt att ha fel.

Brian vet vi gillar att fiska och spela golf, saker han helt klart kan få utlopp för i Västerås. Han har dessutom pluggat svenska på Åland så var inte rädda för att snacka svenska med honom när ni stöter på honom på stan.

Facebook Comments Box