ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904 AVSLÖJAR: Så här kan Benfica lura VSK Fotboll på pengar när Vigge säljs

Det är många turer och rykten som omgärdar försäljningen av Vigge från Benfica till Manchester United. En av de frågor som ofta dyker upp är hur en deal mellan klubbarna kommer att se ut och hur det kommer påverka ersättningen till VSK Fotboll.

Trovärdiga källor uppger att klausulen i kontraktet säger att 20% av övergångssumman ska tillfalla VSK. Det är en betydande summa för både Benfica och VSK. Givet Benficas rykte som skurkarnas klubb har vi tillsammans med våra vänner i Sporting CP tittat på vilka sätt Benfica normalt använder för att lura mindre klubbar på pengar de enligt kontrakten har rätt till.

Här är vår sammanställning.

Enligt våra Sporting vänner började den här affären lukta unket för några dagar sedan då Benficas president Luís Filipe Vieira sa att Benfica kommer att sälja Vigge för utköpsklausulen på 30 miljoner Euro. Varför begränsa sig på det sättet undrar de? Rimligen borde det finnas högre bud som antytts i pressen både I Portugal och England.

Så här kan Benfica göra för att lura VSK!

1.Benfica säljer Vigge för en värde under 30 miljoner Euro och förklarar det med att Vigge är missnöjd med Benfica och vill utvecklas bättre i en annan klubb och att Benifca som den goda klubb man är inte vill stoppa Vigge i hans karriär. I detta scenario går Benfica med på en lägre betalning men någon annan får betalt istället. Någon annan kan vara en agent, en stiftelse etc som Benfica kontrollerar och kan använda för eget bruk. Benfica kommer då hävda att dessa pengar inte är en del av övergångssumman som man ska betala % på till VSK.

2.Istället för att få full betalning för Vigge erbjuder Benfica en paketdeal med ytterligare spelare. Man kan då skräddarsy dealen så att Benfica behöver betala så lite som möjligt till tredje part, beroende på vilka spelare som ingår i dealen. Här anges exempel på dealer som Garay och Witsel, eller som Porto gjorde med João Moutinho och James Rodriguez.

3.Man kan försöka minimera så mycket pengar som möjligt i dealen för att slippa betala VSK så mycket cash. Detta sker genom att man byter spelare eller lånar spelare av varandra. I dessa nya kontrakt kan man sen reglera eventuella betalningar som egentligen borde legat i Vigge-affären.

Vi tackar våra Sporting kontakter för uppdateringen av möjliga varianter hur Benfica kommer att försöka lura VSK.

Facebook Comments Box