ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANALYS: ODDSEN OCH VSK!

De utländska spelbolagen har släppt oddsen för Norrettan 2017 och Anno 1904 tog ett snack med en av medarbetarna i analysteamet hos VSK SWISH för att se vad de tycker.

De utländska spelbolagen tippar VSK Fotboll som tvåa i serien när krutröken lägger sig i november. Vad har ni för tankar kring det?

– Lite förvånade är vi. Vasalund ska vara favoriter men sen är det kanske fem-sex lag som kan vinna serien. Att VSK kommer tvåa har nog med allt snack med Vigge och göra. Spelbolagen har inte kunnat utesluta att VSK kan komma att bli en av Sveriges rikaste klubbar. Sådant måste avspegla sig i oddsen.

Nu är ju dealen tydligen på plats. Vad tror du det betyder?

– Det betyder att spelbolagen gjort helt rätt i sin oddssättning. Nu vet vi inte vad dealen innebär, men pengar till VSK blir det utifrån vad man kommunicerat. Dessa pengar kan användas till att köpa spelare för. Oddssättarna vet inte vad VSK kommer att göra med pengarna, men bara att pengarna finns innebär att oddsen för VSK som seriesegrare måste sjunka.

Vad skulle du säga mer runt oddsen som presenterats?

– Vi håller som sagt Vasalund som knappa favoriter. Efter dem så tycker vi att VSK, IK Brage och Nyköpings BIS ser mest intressanta ut. Sen känns det lite osäkert var Assyriska och Akropolis kommer hamna. De kan absolut ha med toppstriden att göra men behöver värva lite mer för att vara med där uppe.

Är det något odds som sticker ut?

– Bland de som är favoriter har de helt missat Nyköpings BIS. Det är ett lag som på papperet och utifrån vad de gjort så långt i år ser ut att ha med toppstriden att göra. Just nu rankar vi dem på en topp tre plats.

– Sen finns det en jätteskräll i oddsen med Sandviken till 76 gånger pengarna. Ett på tog för högt odds som vi ser det. Sandviken har tagit in bra spelare och har potential att vara på den övre halvan om de kan få sin offensiv att funka i division 1.

– Till sist vill vi varna för Carlstad United. De har bara tappat en enda spelare men värvat in tre bra spelare som tar startplatser och höjer kvalitén i laget.

Okej – tack för den analysen. Vi avslutar med en fråga om vad analysavdelningen pysslar med just nu?

– Vi jobbar ständigt. Så här i silly-tider är det fullt upp med att hålla koll på övergångar och värvningar. Vi har koll på allt. Vi har också koll på vilka lediga bra spelare som finns tillgängliga. Är det någon vi tycker kan vara något för VSK lyfter vi luren och slår en pling till Manager Mjällby och tipsar. Vi kan avslöja att han fått några riktigt bra leads från oss och vi var ganska nära en värvning av en toppspelare på ett tips från oss. Det sprack tyvärr då spelaren valde en annan klubb.

– Nu när VSK sannolikt är en av Sveriges rikaste fotbollsföreningar så ska vi så klart börja titta på hur VSK ska använda pengarna. Det finns en stor ocean av dåliga exempel på hur man inte ska göra när man får massa pengar i fotbollssammanhang. Vi ska försöka hitta de som lyckats och se vad de gjort som varit bra och föreslå det. Spännande arbete som väntar oss.

Anno 1904 tackar som alltid analysteamet för intressanta samtal och analyser.

Facebook Comments Box