ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANALYS: Inför träningsmatchen mot Sandvikens IF

Det finns många som säger att division 2 Norrland är den serie som håller lägst nivå av alla division 2 serier. Om vi antar att det är sant blir det samtidigt oklart hur bra Sandvikens bedrift var när de lekte hem serien med den fabulösa målskillnaden 96-19. En jämförelse som går att göra är att titta på Team TG som vann samma serie året innan. De hade målskillnaden 56-16 och slutade på plats 5 i norrettan i fjol. 2014 vann Piteå division 2 Norrland med målskillnaden 63-21. Man får väl utifrån siffrorna anta att Sandviken inte är sämre än vare sig Team TG eller Piteå när de tog steget upp till div 1.

Dessutom, under säsongen 2015 slutade Sandviken tvåa i division 2 Norra Svealand och var mycket nära att gå upp före Enskede IK. Ett Enskede som vi alla vet klarade sig kvar i fjol trots våra profetior om motsatsen. Så ja, Sandviken är ett bra lag på den här nivån.

En förklaring till fjolårets stora målskillnad för Sandvikens del stavas fd VSK-strikern Marcus Hägg som gjorde hela 33 mål för Sandviken. En otroligt bedrift oavsett division.

Till årets trupp har Sandviken värvat på bra. De har redan en bra defensiv som de 19 insläppta målen i fjol antyder. Nu har de förstärkt ytterligare med två bra mittbackar varav Felix Bindelöv gjorde 10 starter i Allsvenskan förra året.

Vidare har supertalangen York Rafael som var tänkt att gå som lån till tyska andra ligan återvänt till klubben. Han kände sig inte redo för proffsäventyren och han är en klar förstärkning till Sandviken, sina ringa 17 år till trots. Trots intressanta nyförvärv och få spelarförluster verkar Sandviken fortfarande leta nyförvärv. I matchen mot VSK väntas 18-åriga anfallaren Tidjani Diawara (IFK Norrköping) få provspela.

Under försäsongen har Sandviken möt seriekonkurrenterna Nyköping BIS och IK Brage. Matchbilderna har varit snarlika. Mot Bissarna ledde Sandviken med 1-0 i halvtid. Men trots få målchanser lyckades Nyköping peta in 4 mål i andra halvlek och vann med 4-1. I förra helgens match mot IK Brage var dalalaget i under stora delar av matchen utspelat av Sandvikens, men man lyckades ändå vinna med 3-0. Sandviken tycks ha svårt att hålla i matcherna i 90 minuter. Om de lyckas med det imorgon kan VSK få sig en otrevlig överraskning. En som lär vara het imorgon är Marcus Hägg som nog gärna hänger ett par baljor mot sin forna klubb.

Vi ses på Solid Park Arena imorgon!

Facebook Comments Box