ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

AFC Eskilstuna till salu?

Har du varit sugen på att köpa ett svenskt elitfotbollslag så har du nu chansen!

Vi har fått uppgifter på att Ryssholm är öppen för att sälja sin andel AFC Eskilstuna. Han ska nyligen ha köpt ett lag i vitryska andraligan och därmed fått ett minskat intresse för AFC. Det är oklart om han tänker sitta kvar som ordförande om laget säljs, han är nämligen vald som ordförande på tio år och ska väljas om runt 2026/27.

AFC har inte på något sätt varit en vinstaffär för Alex Ryssholm, varje år har klubben haft ekonomiska problem och regelbundet förekommande hos kronofogden. Det har gjort att han har varit tvungen att skjuta in pengar regelbundet för att hålla klubben flytande.

En stor anledning till att Ryssholm investerat så mycket i AFC är för att hans son Robert Åstedt ska ha en bra miljö att spela i, men i somras sa Åstedt till E-kuriren att hans karriär mycket väl kunde vara över på grund av en knäskada. Detta kan så klart ha påverkat Ryssholms intresse i att fortsätta skicka in pengar i AFC.

En eventuell köpare kommer dock ha vissa svårigheter på att flytta klubben till en annan ort då det numer innebär att laget får starta om i den lägsta divisionen. Enligt ryktet finns det dock lokala intressenter som kan tänka sig ta över klubben.

Facebook Comments Box