ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

AB: VSK slutar 10:a i Superettan

Idag kom så den efterlängtade fotbollsbibeln från Aftonbladet där man går igenom Superettan, Div 1 och 2. Det är 70 sidor läsning om SE så den statistiktörstande bör offra slanten det kostar på ett inköp.

Om vi börjar med experttipset anser AB att Halmstad och Örgryte kommer att nå allsvenskan efter årets säsong och BP får kvala. Vidare anser man att Frej och Dalkurd kommer att få lämna SE och Varberg och GAIS kommer att få kvala.

VSK bedömer man hamna på 10:e plats med Brage ovanför och Syrianska under.

Tidningen har gjort en intervju med ordföranden Andreas Dayan och där berättar han om VSK Fotbolls resa från konkursens rand fram till idag.

Varje lag får ett eget uppslag i tidningen där alla spelare ges +betyg. Samma sak för lagdelarna.

Börjar vi med spelarna som får högst betyg är det Simon Johansson och Filip Tronêt som landar på ++++

Anton, Sean, Batan, Moggia och Karwan landar på +++ Övriga i truppen får ++

Tittar man på lagdelarna får målvakt och försvar +++ Mittfält och anfall ++ Tränaren får ++ och rutin i truppen +++ AB konstaterar att det knappast är bristen på rutin som kommer att sänka VSK. Summerar man plusen blir det 15 stycken. Med det är VSK näst sist, bara IK Frej har färre. Mest har HBK med 22 stycken.

Aftonbladets expert Göran Bolin konstaterar att VSK:s trupp nästan är löjligt jämn. Han för också fram att den är bred och att man har alternativ på nästa alla positioner.

Det är en trupp som inte kommer att göra bort sig på den här nivån, det kan vi vara säkra på, konstaterar Bolin.

Anno-spelaren Fagerström lyfts fram som en som kan etablera sig som en topp-keeper i Superettan i år. På backsidan anser Bolin att det ser stabilt ut och att det finns mängder av erfarenhet.

På mittfältet ser Bolin att det ser lite profilfattigt ut men att det finns kvalité och erfarenhet även där. I anfallet vilar ett stort ansvar på Karwan att göra målen, anser Bolin. En jokervarning runt William Widerhult utfärdas också.
Bolins reflektioner avslutas med att han känner till ryktena om Montiel och konstaterar att om de slår in är VSK ett lag för den övre tabellhalvan.

Facebook Comments Box