ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”VSK som Italien – toppmatcher och platta fall”

VSK Fotboll - Sollentuna FF, VSK Tifo leverar

Jag ser vissa likheter mellan årets VSK och det italienska fotbollslandslaget. Tänker på italienarnas förehavanden under de stora mästerskapens gruppspel. De blandar väldigt bra insatser med rena plattmatcher, och tvingas i slutändan förlita sig på mirakel för att ta sig till slutspel.

VSK:s säsong känns som ett utdraget italiensk mästerskap. Klassen finns tveklöst där. I så pass hög grad att man vid det här laget i sämsta fall borde ha placerat ena fotbollsskon på andraplatsen.

Tyvärr har det varit svårt att leverera under press och toppmatcher har avlösts av fullkomligt platta fall. Med 6 matcher kvar här man 8 poäng upp till andraplatsen. Ett nära nog omöjligt läge som får mig att tänka på italienska landslag som vid otaliga mästerskap tvingats förlita sig på egna såväl som andra lags mirakel för att gå vidare.

Större under har förvisso skett i idrottshistorien, men det är då själva fan att läget är så pass prekärt. Att laget å ena sidan spelar ut seriesuveränen Brage men ändå förlorar, och nästan utklassas av Arameiska.

Nåväl, Italien har lyckats trassla sig ur än jobbigare lägen några gånger. Kanske kan vi hoppas på en hyperventilerande och hysterisk avslutning på säsongen som innebär kval. Hoppet är ju som sagt det sista som överger VSK …

Facebook Comments Box