ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Fotboll vs Carlstad United

På söndag tar serieledaren VSK emot Carlstad United. För Grönvitts del en av de största matcherna på länge. Det må ha spelats viktigare matcher de senaste åren. Sådana som rört Grövnitts fortsatta existens. Som drabbningen mot Södertälje, hösten 2015. Utan den hade VSK inte stått där mans står idag.

Emellertid, det var en annan tid då, från en annan ände av tabellen. På söndag handlar det om tabelltoppen, om en ren seriefinal. Det bör ge eko över stan. Få folk att bege sig till Parken i stora skaror.

Klockan 17 på söndag har alla västeråsare en destination att ta sikte på. Solid Park Arena och seriefinalen mellan VSK och Carlstad. Förutsättningarna lär bli goda. Varm temperatur och förhoppningsvis blå himmel. Intensiv fotboll med 110 procent i varenda närkamp. Till råga på allt kan man krydda upplevelsen genom att köpa en kall öl i kiosken och ta med sig upp till läktarsektionen.

Seriefinal ett väl använd uttryck när det gäller idrott i allmänhet. Syftar man specifikt på VSK är det desto ovanligare. Ungefär som att nämna Vladimir Putin och använda begrepp som demokrati och jämställdhet. I motsats till Putin och jämställdhet så är det dock i högsta grad relevant att sammanfoga VSK och seriefinal numera. Förändringarnas vindar blåser i det Grönvita flaggorna.

Som någon sa: tänk inte på vad klubben kan göra för dig, tänk på vad du kan göra för klubben. På söndag tar vi oss till Parken och stöttar klubben. VSK som lag är en väl så svår motståndare för Carlstad. VSK med en stor och högljudd publik i ryggen blir en nästintill omöjlig sådan.

Division 1 må vara vildmarken, men i en seriefinal ser man stadens ljus. Anar något bättre. Så beger er till parken. Kliv upp på läktaren och sjung Grönvitt mot tre pinnar. Tre pinnar som skapar ett bra försprång ner till värmlänningarna lagom inför VM-uppehållet.

Vi ska inte ta ut något i förskott. Men VSK har bollen vid fötterna och fansen kan göra det omöjligt för motståndarna att få grepp om den. Väl mött på söndag!

Facebook Comments Box