ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Viktig seger i svåra förhållanden.

VSK Bandy besegrade Motala, i Motala, eftermiddags. Med de blygsamma fotbollssiffrorna 2-1. Det såg inte bra ut, det kunde nog inte ens se bra ut med tanke på det vädermässiga förutsättningarna.

Matchen kan nog mer än annat beskrivas som en slags propaganda för bandyhallar. För i vårt numera irrationella vinterklimat är det omöjligt att upprätthålla en rimlig spelmässig nivå över en säsong.

Det ska dock sägas att VSK insats kan definieras av mycket vilja och hjärta. När inte det räckte fanns Kjellson där som en utomordentligt stabil sista utpost.

Så länge det gick att spela bandy kan det nog sägas att Grönvitt var det bättre laget men under matchens sista del gick det knappt att bedriva något spel värt namnet då blev hemmalagets långbollar en vansklig utmaning för VSK.

Man redde dock ut stormen med liten tur, en del skicklighet och genom en omutlig Kjellson.

Att man den här gången lyckades hålla sin ledning ända tills den feta damens sång är något jag tror kommer bli betydelsefullt för klubben framöver.

Grönvitt har annars haft en tråkig benägenhet att tappa ledningar alldeles i slutet av matcherna vilket säkert gett självförtroendet en törn.

Nu får vi hoppas att spelarna får hålla sig friska så att vi kan få ta del av ett regelbundet matchande framöver. Närmast väntar Frillesås, hemma på tisdag.

Målskyttar: Robin Andersson, Joel Engström

Facebook Comments Box