ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Vi tar med oss spelet och publiktrycket till nästa helg

Alldeles efter att domaren blåste av matchen var det en djävulskt tung känsla. 2-2 efter att ha haft ledningen ända in på stopptid. Så surt! Det som alldeles nyss gett klara vibbar av knockoutmatchen mot Södertälje 2015.

Även om man i en fotbollsanalytisk mening får betrakta resultatet som rättvist tycker jag att VSK förtjänade tre poäng. Man krigade fantastiskt bra och trots att många domslut, ur Grönvitt perspektiv, kändes lite tunga lät man det inte gå ut över energinivån.

Med någon timmes perspektiv finns fortfarande besvikelse, det är alltid riktigt bittert att tappa ledningar på stopptid. Besvikelsen är dock betydligt mer sansad och får sällskap av både stolthet över VSK:s insats och förhoppningar inför fortsättningen. Det här spelet bådar nämligen gott.

Man kan ha synpunkter på duellspelet och kanske ifrågasätta försvarets agerande vid bägge målen men annars finns inget att anmärka på. VSK var riktigt bra. Skönt att se energin hos spelarna redan från avspark. Så har det inte varit tidigare.

Det var också mycket glädjande att se en pånyttfödd Simon Johansson. Till höger på mittfältet kom han verkligen till sin rätt idag. Värderade situationerna bättre, dribblade respektive släppte boll och matade bra inlägg. Pricken över i:et var hans förnämliga förarbete till Emil Skoghs 1-0.

Även Karwan Safari tycks ha fått en nytändning i och med tränarbytet. Ingen jätteinsats spelmässigt kanske, men ett klart lyft mot innan och han svarade för ett fantastiskt snyggt mål som innebar 2-1.

Jag hade väldigt gärna velat fira ett säkrat kontrakt ikväll. Nu får vi skjuta upp det. Att det trots allt blev en poäng gör ju läget mer gynnsamt och spelet bådar som sagt gott. Kan man fortsätta som idag har vi enorma möjligheter hemma mot Gais.

Det är svårt att svara på vilken som är säsongens bästa insats men jag tror den här matchen ligger ganska bra till. En väldigt fin insats mot en väldigt bra motståndare. I fråga om energi var det definitivt den främsta.

Det allra mest positiva jag tar med från matchen är stämningen. Det var ett jäkligt bra tryck idag. Utan tvekan säsongens bästa hemmatryck. 

Klacken briljerade men det var i övrigt glesbefolkat på Parken. Det är beklämmande att inte västeråsarna visar större intresse. Det var en extremt viktig match, mot en allsvensk kandidat i världens största sport.

Nu tar vi med oss spelet och publiktrycket till nästa helg så säkrar vi kontraktet mot Gais istället. Jag är förhoppningsfull och ser med stor tillförsikt fram mot den matchen!

Facebook Comments Box