ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Vi behöver vända den negativa spiralen med positiva tankar.

Käftsmäll efter käftsmäll delas ut, det är inte lätt att vara VSKare idag. Jag vet mycket väl att frustrationen är hög hos alla just nu och att många mår dåligt. Det är inte bara bland supportrar de här känslorna finns, jag ser dem även hos ledare och spelare i VSK. All den här frustrationen gör att det riktas ilska mot alla mot alla möjliga håll och kanter.

Min bild av problemet är att vi har drabbats av en riktig mental skörhet, för varje motgång vi får så sänks självförtroendet hos både spelare och ledare och vi blir ännu mer sårbara för att rasa ihop. Det var någon i Annos chat som skrev att hade VSK haft två raka vinster hade vi vunnit med 5-0. Lite så är det, det är inte spelarnas teknik eller tränarnas taktik som brister, det är ett självförtroende som saknas.

Det är otroligt lätt just nu att hitta på fyndiga oneliners om VSKs situation, att skriva någonting i ren frustration. Låt bli, det kanske är skönt för stunden men jag tror faktiskt vi bara puttar laget i den nedåtgående spiralen.

Jag tror att istället för att gå och runt och fokusera på allt negativa så behöver vi faktiskt göra det precis det motsatta och faktiskt pumpa in positiva känslor till laget nu. De behöver inte höra att allt är skit, de behöver istället bli påminda om allt positivt som ändå finns där i grund och botten.

Det är när vi mår som sämst vi behöver mest stöd. Det spelar ingen roll om det är en person eller ett lag. Just nu behöver VSK vårat stöd, då är det våran skyldighet och hjälpa till. För det finns en hel del positivt att bygga på. Det behöver laget men även vi supportrar höra för att hitta en väg ut ur eländet.

VSK gör en fantastiskt bra match, bollen letar sig inte in alltid men det raka spelet VSK haft i de senaste matcherna har verkligen börjat ge utdelning i antalet heta målchanser. Det här målchanserna fanns inte för en månad sedan, de har skett en förbättring i spelet som vi måste fortsätta bygga på. Här behöver tränarstaben faktiskt ha en eloge som rättat till en brist, det visar på att de faktiskt kan analysera och anpassa, utdelningen kommer att komma.

Ta en spelare som Granada (annos smeknamn på Granath, hej autocorrect!), fem mål och det går inte och säga något annat att det är en succévärvning. VSK har inte haft en lika målfarlig anfallare i Superettan sen vi gick upp. Hur många tränare hade inte offrat sin högra hand för en sådan spelare?

En annan spelare som verkligen imponerar är våran lagkapten Simon Johansson, han är en slitvarg och han kämpar in i det sista. Simon är lika känslosam kring detta som vilken annan supporter kring läktaren, men han bryter inte ihop utan fortsätter och köra. Vi behöver fler som Simon!

Nu kommer David Engström tillbaka och vi kommer få tillbaka en ledare, för det är ledare vi behöver. Vi behöver karaktärer på plan som håller ihop det när tvivlen börjar komma, när vi går in i de sista minuterna av matchen. Även om det blev ett misstag i slutet så tror jag vi kommer ha så mycket mer nytta av ”Davve” när han blir varm i kläderna. Adolfsson, Engström, Ribeiro är en backlinje av högklass!

Det finns en så otroligt hög topp i detta lag, kan vi bara få topparna att vara längre så kommer det här lösa sig även om det känns tungt just nu. Det gäller att vi sluter upp och stöttar laget nu, kom igen! Vi har upplevt värre motgångar än det här. Nu reser vi oss från askan likt fågeln Fenix, vackrare och starkare!

Heja Sport!

//HL

PS.

Något som jag tyckte var roligt och se var alla ungdomar som var på läktaren idag, gratis entré har gjort att de letat sig till parken. Om det här håller i sig så fortsätter vi fostra en ny generation VSKare. Det är i mina ögon viktigare än hur många gubbar och gummor som tagit sig till matchen.

DS.

Facebook Comments Box