ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Vem är Josue Alpha Camara – VSK Fotbolls nästa troliga värvning

Tidigare under dagen meddelade manager Tor-Arne Fredheim i en intervju i VLT att Josue Alpha Camara var den av de nuvarande provspelarna som låg bäst till för ett kontrakt i VSK.

Redaktionen är så klart nyfiken på vad det är för spelare TAF funderar på att värva och började därför gräva på nätets fotbollsbakgårdar för mer information. Då vår franska och litauiska är begränsad kan en del av informationen vara osäker men här är vad vi vet om Josue (Joshua) som han kallas.

Josue är som vi förstår från Guinea i västafrika. Han har dock enligt vissa artiklar dubbelt medborgarskap i Elfenbenskusten också. Hur han har blivit fransk medborgare som hävdas i VLT-artikeln är oklart men förmodligen för att han spelat i Frankrike de senaste åren, dock finns ingen dokumentation om det på nätet.

Josue började sin fotbollskarriär i Elfenbenskusten i akademin Academy Mimosifcom. Fortfarande junior bytte han land och klubb och hamnade hos Santoba FC i huvudstaden Conakry i Guinea. Klubben spelar i landets förstaliga men Josue verkar ha tillhört deras akademi. Duktig tycks han ha varit för 17 år gammal blev han värvad till Tunisien och US Monastir där han började sin professionella karriär. Klubben spelar i landets högstaliga och Josue tycks i vart fall hans sista år där varit helt ordinarie, han gjorde då fem mål. Josue spelade i klubben i tre år fram till 2016 då han blev värvad till FC Stumbras i Litauen. Också Stumbras spelar i landets högsta liga och gör det med framgång. Senast idag förlorade det i kvalet till Europa League. De ligger för närvarande på tredje plats i den Litauiska ligan. Josue spelade dock bara en kortare tid i den här klubben, förmodligen bara höstsäsongen 2016.

Efter äventyret i Litauen tycks Josue hamnat i Frankrike i klubben AS Rethaise som är en mindre klubb i en regional liga. Där verkar han ha tillbringat 2017 för att i år bli värvad till klubben SC Beaucouzé också det i Frankrike, Div 5 vad det verkar. Han har dock knappast representerat den klubben för han blev sajnad där 6 juni i år och då hade ligan gjort uppehåll för fotbolls-VM. Nu är han alltså i VSK och provspelar med vad det tycks stora chanser till ett kontrakt.

Josue fyller 24 år i mitten av augusti och fotbollsmässigt har han alltid varit mittfältare. Han uppger själv i tidningsartiklar att han är en offensiv sådan och att han gillar att ligga precis bakom toppforwarden och hota framåt.

Vi får avvakta utgången av en eventuell affär för att ta reda på mer om Jusue

Facebook Comments Box