ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Välkommen till VSK Fotboll Albin Sporrong

Välkommen till VSK Albin Sporrong

Ytterligare en junior har nu plockats upp från U19 och denna gång är det Albin Sporrong, som anslöt till Grönvitt under året från AFC Eskilstuna. Av naturliga skäl så vet vi inte så mycket om våra juniorer som kommer upp men vi gör ett försök att teckna en bild av Albin. 

Albin anslöt i somras från AFC Eskilstuna. AFC har visserligen ett eget U19 lag men det är mest för syns skull. För hur det än är, blir det en lucka i truppen eller startelvan så tar klubben hellre in en utländsk spelare på bosman för att fylla luckan än att lyfta upp egna lovande juniorer.

Anledningen till detta är förstås att AFC inte är en riktig fotbollsklubb utan en ekonomisk verksamhet. Genom att plocka in en billig talang hopps man kunna förädla honom och få en värdeökning för att sen sälja och börja om processen på nytt. Detta sätt att bedriva verksamhet på är förstås för att Ryssholm inte ska behöva stå för alla kulor ur egen ficka som klubben gör av med. Deras intäkter bygger alltså mycket på just detta att ha en stor rotation i truppen och sälja många spelare.

Det här gör att det är otroligt svårt för juniorer att slå sig in i A-laget, det är på många sätt tvärtom hur VSK ser på detta. I VSK och i de flesta andra klubbar ser man akademin som nyckeln till framgång på kort och på lång sikt. Signalvärdet mot Eskilstunas unga fotbollsspelare är enormt med Albins påskrift. Hos VSK Fotboll har du större chans att utvecklas än att harva i AFC:s U-verksamhet som sällan lyfter upp sina egna spelare i A-truppen. 

Men återigen till Albin, av vad vi har förstått har han imponerat rejält på träningarna i höst. Så pass att VSK väljer att ge honom ett 3-års kontrakt. Det här är en spelare VSK tror väldigt mycket på för de kommande åren. Han beskrivs som en spelintelligent innermittfältare med en ambition om att bli en toppspelare, framförallt så har han även karaktären för att kunna bli just detta.

VSK letar fortfarande efter en rutinerad innermittfältare så det kommer bli tufft att ta en starttröja i år för Albin. Men han kommer att kunna utmana och det är förmodligen först och främst Boris Ljevars plats på planen han kommer att få kämpa om. Lyckas Albin som är nitton år ta den platsen kommer det garanterat bli en hel del inhopp i år. (Så Boris, nu vet du att du inte kan fuska med vinterfysen, bara att ge järnet som vanligt!).

Välkommen Albin och snyggt att du valde VSK. Vi hoppas du kommer trivas hos oss och genom ditt val har du redan visat gott omdöme vilket gör att vi snart tror oss få se dig i en grönvit startelva!

(Bild: VSK)

Facebook Comments Box