ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

UPPFÖLJNING: Manager Mjällby om Karwan Safari

– ”En viktig pusselbit i vårt lagbygge, men vi hade så klart alternativ om han gått till en annan klubb.”

Igår slog så äntligen sillybomben ned, den som varenda grönvit själ gått och väntat och hoppats på: Karwan Safari förlänger med VSK Fotboll! Reaktionerna på de grönvita delarna av sociala medier har inte låtit vänta på sig. Sällan har så många lovord, gröna hjärtan och tacksamhet fyllt flödena! Karwan Safari är en mycket populär spelare bland VSK-fansen.

Anno 1904 tog sig tid att mellan julbaken och kokandet av grisfötter ringa upp Manager Mjällby och höra hur han tänker efter att ha säkrat Karwan ytterligare ett år till VSK Fotboll.

– Jag är väldigt nöjd och glad med att Karwan valde VSK efter att ha funderat länge och väl. Som jag förstått det har han haft ett antal erbjudanden att ta ställning till så det känns så klart extra skönt att han kom fram till att han vill vara kvar i VSK och bidra till att vi når våra mål, säger Mjällby.

Karwan Safari var vårens skyttekung och ansågs nog av många att vara på väg mot att vinna skytteligan i division 1 norra då skadan slog till i matchen mot Norrköping i Svenska cupen.

– Karwans skada fick nog oss alla att inse hur viktig han var för vårt spel. Vi producerade egentligen inte färre målchanser under hösten men vi gjorde klart färre mål. Även om övriga spelare gjorde det jättebra så var det svårt att ersätta honom. Som manager är han den typen av spelare du vill ha på plan då man vet att han kan när som helst avgöra en match, konstaterar manager Mjällby.

Vad är det som gör Karwan så bra som du ser det?

– Oj, ja, det är faktiskt en hel del saker. Den viktigaste egenskapen han har är att han kan avgöra matcher på egen hand genom att skapa lägen åt sig själv och avsluta eller förvalta de chanser andra jobbar fram åt honom. Sedan är han tekniskt driven och kan hantera bollen på de minimala ytor du får i motståndarens straffområde. Han är mentalt stark, en viktig egenskap att ha när matcher måste vinnas och han är faktiskt ganska bra i huvudspelet trots att han inte är så lång. På det hela taget är han en viktig offensiv kraft i laget och som manager kan jag använda honom i flera offensiva positioner. Han har ju mest spelat i striker-rollen men kan också till exempel spela som släpande forward med gott resultat.

Förhandlingarna med Karwan har dragit ut på tiden och många av VSK-fansen har nog varit oroliga över att han skulle välja att gå till en annan klubb.

– Det finns ju alltid en risk att man förlorar sina bästa spelare uppåt i seriesystemet. Vi från VSK:s sida har varit tydliga mot Karwan att vi vill ha honom kvar i klubben. I våra förhandlingar med honom har vi försökt visa detta genom att ge honom ett så bra erbjudande vi kan utifrån vårt pressade ekonomiska läge. Till slut hittade vi ett sätt att komma överens, sammanfattar Johan Mjällby det hela.

Om Karwan hade valt att gå till en annan klubb, hur hade du agerat då?

– Som manager är det så klart mitt ansvar att ha alternativ i en sådan här situation. Jag och föreningen kan inte vänta hur länge som helst på att spelare ska bestämma sig för hur de vill ha det. I det här specifika fallet kan jag säga att vi hade fullgoda alternativ till Karwan på gång i den händelse att han skulle välja att lämna. Jag vill betona att det var Karwan vi ville ha men det är så klart mitt jobb att vara förberedd med alternativ om det inte blir som vi vill.

Men nu blev det som du ville ha det, så slutet gott, allting gott!

– Det känns skönt att ha den här pusselbiten på plats. Nu ökar helt klart våra chanser att nå våra mål inför nästa säsong, avslutar en glad Johan Mjällby intervjun med Anno 1904.

Facebook Comments Box