ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

EXKLUSIVT: Karwan Safari – ”Det var kebaben som fick mig att stanna!”

Anno 1904 har fått en exklusiv intervju med Karwan Safari om livet, fotbollen och alla turerna som föregick underskriften som på nytt gjorde honom till VSK-are och ett av våra viktigaste vapen i jakten på en superettanplats.

——————————————————

Hej Karwan och stort grattis till att du skrivit på för VSK.

– Hej och tack så mycket!

Hur känns det?

– Det känns väldigt bra att ha tagit beslutet.

Ja, vi har förstått att det måste varit många tankar i huvudet. Det ryktades vid en tidpunkt att du hade tunga förslag från Göteborg, men att du valde VSK på grund av att du inte kunde missa kebaben. Stämmer det?

– Ja, alltså, det ligger en halv sanning i det. Med kebaben alltså – finns ingen bättre än i Västerås. Vem kan då flytta till Göteborg?!?!

Berätta hur man tänker när man sitter där med olika erbjudanden. Vad är det för tankar som far runt i huvudet?

– Det är många tankar. De är svårt att ge upp något du älskar. Samtidigt vill du spela så högt upp som möjligt. Det är inga lätta val. Det var svårt att verkligen sätta ned foten i det här. Men till slut blev det VSK och det känns väldigt bra nu. När jag väl fattat beslutet var det många stenar som föll från hjärtat.

Vad var det som var tungan på vågen för ditt beslut?

– Det var att jag kunde få till det med jobbet här i Västerås. Det andra är att jag inte vill hoppa av något som jag inte avslutat. Jag vill spela en hel säsong i VSK och jag vill vara med och ta upp VSK i superettan.

Men du hade andra erbjudanden?

– Ja, jag hade ett antal andra konkreta kontraktsförslag, så visst, det var svårt att säga nej till bra kontrakt från superettanklubbar.

– Men som sagt, jag kände ändå att det vägde över för VSK, med den satsningen som görs och att jag har ett bra liv här.

Så nu känns det bra?

– Nu känns det fantastiskt! Jag är ledig från jobbet fram till i början av januari och så får jag spela ett år till i VSK. Vad ska jag säga? Det flyter på bra!

Du var i Dubai på semester nyligen. På någon av bilderna därifrån stod du bredvid en ung vacker kvinna. Var det guiden på kamelturen i öknen?

– Hehehe, ja, det var faktiskt en väldigt trevlig tjej som jobbade med kamelerna. Hon skötte om dem på något sätt.

Vad säger lagkompisarna nu när de måste stå ut med dig i ett år till?

– Jag tror de flesta blir glada. Jag har fått en massa meddelanden från dem sista tiden om att jag ska sluta larva mig och skriva på för VSK. Men det finns säkert någon som inte är glad, men den gör bäst i att dra på sig benskydden när vi kör igång i januari. Skojar så klart, det är svårt att lämna ett sådant här härligt gäng med människor.

Du jobbar heltid nu, kommer du att göra det nästa säsong också? Det ryktas om att Mjällby ska köra igång med morgonträningar också så att ni äntligen kommer i form i laget och orkar springa lite då och då.

– Jag vill ha fullt upp så jag föredrar att jobba heltid. Jag vill göra en karriär både med fotbollen och på jobbet. Men så klart satsar jag mest på fotbollen just nu. Det funkade bra när jag gjorde det i år så jag hoppas det ska funka nästa år också. Jag ser till att göra all träning vi ska och så brukar jag lägga in lite extra också, det hinns med.

Vad är ditt och lagets mål nästa säsong?

– Vi ska försöka gå upp och för att lyckas måste vi bli än mer professionella. Vi är redan professionella för att vara på division 1-nivå men nu måste vi ta nästa kliv.

– Jag ställde tydliga önskemål för att vara kvar, att klubben ska värva ytterligare spetsspelare. Man har lovat att göra det och att jobba med det professionella så vi alla kan bli än bättre.

– Jag vill att klubben ska ta bättre hand om oss spelare som kommer från Västerås, ibland känns det som att man bara hjälper de som kommer utifrån. Vi som är från Västerås kostar mindre och vi är VSK-are som alltid försöker ge tillbaka till klubben. Det är vi som är kärnan i laget och det är vi som ska fixa det. Jag vill att klubben ska bli bättre på det här.

Hur många mål och assist lovar du nästa säsong?

– Hahaha, tillräckligt för att VSK ska gå upp i Superettan

Det blir Assyriska i premiären hemma, vad tycker du om det?

– Jävligt kul att slå dem. Det var en av de klubbarna som kontaktade mig om övergång, jag ser fram emot att vi kör över dem!

——————————————————————————————————————–

Med dessa ord tackar vi Karwan Safari för intervjun och säger grattis till ytterligare en säsong i VSK Fotboll. Vi önskar så klart honom också en God Jul och ett Gott Nytt År!

Facebook Comments Box