ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tung förlust men prestationen bådar gott

VSK föll tungt i Edsbyn via matchens absolut sista aktion. Snöpligt, surt och föga rättvist. Den här matchen kunde och borde fått en betydligt trevligare utgång med Grönvita ögon. Det var en väldigt underhållande match där lagen utbytte chanser på löpande band.

Det tog nästan en hel halvlek innan Joel Engström dunkade in en hörna och därmed spräckte målnollan. Nästan osannolikt målsnålt sett till alla chanser. Tyvärr kunde inte VSK förvalta ledningsmålet då Edsbyn kvitterade nästan direkt i andra halvlek. Hemmalaget började också bäst i andra innan gästerna bet sig in i handlingen igen. Underhållningen var fortsatt stor.

Bägge lagen skapade mycket men i mina ögon så har VSK ett större register framåt då 7-8 man kan hota. I de lägen man fick spelet att sitta innebar det att Grönvitt kunde dominera. När bandyns motsvarighet till Tomas Holmström, Robin Anderssn, stötte in kvitteringen till 2-2 ganska kändes det okej.

Jag kände att VSK kunde gått för ett till men var nöjd med tanke på att man legat under med tio minuter kvar. Det som hände på slutet speglar inte på något vis matchen, det var ren och skär slump och fruktansvärt tungt för oss VSK:are.

Nu har det blivit två bortaförluster på raken, mot de främsta konkurrenterna, vilket gör att striden om topptvå blir än mer dramatisk. Tungt som sagt men om man försöker bortse själva resultatet och enbart betraktar den spelmässiga nivån märks det att VSK närmat sig sina främsta konkurrenter.

Det märktes både mot Villa i onsdags och i eftermiddags. Det skiljde inte mycket i fråga om prestation och då har VSK en växel kvar att lägga in samt spelat utan Christoffer Fagerström. Det bådar trots allt gott.

3-2 blev det till slut i Edsbyns favörer. Tungt och bittert. Vi får lida över förlusten ikväll men så småningom skaka av oss den och tänka att prestationerna borgar för en väldigt fin fortsättning på säsongen.

Till sist: Medan jag skrivit dessa rader har Portugals VM-semi mot Marocko rullat i bakgrunden. Spelarna har rullat runt på gräsmattan och vridit sig i närmast obeskrivlig smärta åtskilliga gånger trots rätt harmlösa situationer. Är ganska tacksam för att sådant är helt borta inom bandyn. En kille som blir kvar på isen har gjort illa sig på riktigt. Inget mer än så. Bandyn är en hederlig sport och om underhållningen är som vid dagens match så är det en unik sport med sin fart och kreativitet. Tack.