ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tung avslutning i Växjö men en stark VSK-insats som bådar gott

Visst känns det surt nu. Det blev tyngsta möjliga avslutning i Växjö. Utvisning på Herman Magnusson under stopptiden och en kvittering av Östers målvakt (!) Prekovic i minut 96. I och med det rök serieledningen och nu skiljer det fem poäng ner till just Öster istället för sju.

Jag skulle också kunna argumentera för att domaren satte käppar i de Grönvita hjulen. Den snöpliga slumpreduceringen, strax efter att Diabate satt gästerna i drömläge via sitt 0-2, var turlig och offside om nu inte Douglas upphävde den? Manges första gula kort kändes billigt och Östers kvittering föranleddes av en felaktig hörna då hemmalagets kaxiga popsnöre Jesper Westermark var sist på den.

Det vore dock förmätet att skylla poängtappet på domaren. Klart är att han var undermålig men Freddy Nsabiyumva kunde faktiskt ha fått ett rött kort tidigt i matchen. Detta via en onödig armbåge på nämnda popsnöre Westermark. Det hade kunnat ge en helt annan matchbild och något betydligt tyngre att rapportera om.

Det känns som sagt surt med tanke på avslutningen av matchen och hur nära vi var serieledning, Utgångsläget är dock fortsatt bra och på förhand hade en poäng känts väldigt tacksamt. Det som gör mig övervägande positiv med en timmes perspektiv är insatsen i sig. Den var riktigt bra, det här var ett svar från VSK om att man är tillbaka i formen från juli.

Öster i Växjö inför storpublik , särskilt som det fått upp ångan, är en mycket svår motståndare. Att då stå upp så bra som VSK gjorde ikväll är imponerande. Laget var bra och flera av de spelare som innan visat tveksam form levererade igen. Det bådar gott inför fortsättningen.

Hela laget var bra men några namn vill jag lyfta. Freddy som var en jätte i andra, Patric Åslund vars fantastiska resa den här säsongen är värd all uppmärksamhet och så Max Larsson, som förgyllde en bra insats med ett mål.

Vad gäller Diabate så är det en begåvad spelare med stor potential. Hans mål var snyggt men jag tycker fortfarande inte att han riktigt synkar med övriga laget. Föredrar således Jabir som startman.

Tro mig jag hade in i helvete gärna sett tre poäng ikväll men insatsen i sig är lugnande och ett skönt besked. Jag var orolig att en formsvacka skulle sätta laget i rejäl gungning. Kvällens insats blev trots sin tråkiga sorti ett bevis på motsatsen.

VSK är bra igen och laget har allt i egna fötter. Vi ska inte ta ut något i förskott men utgångsläget är gynnsamt. Härnäst, på lördag, gästar Sundsvall Hitachi och redan nästa onsdag är det ny match i Eskilstuna mot AFC. Dubbla segrar i dessa drabbningar och tabelläsningen kan vara rent himmelsk.

Det lär bli mycket dramatik framöver men gentemot tidigare säsonger handlar det om en väldigt tillfredsställande sådan.  Ingen ångestfylld bottenstrid med norrettan som ett eventuellt mötande tåg. Snarare ligger en allsvensk plats i potten och Grönvitt sitter i förarsätet.

Jag har inte skakat av mig Östers sena kvittering men VSK:s starka insats suddar ut de tyngsta känslorna. Laget är tillbaka vid sommarens höga spelnivå igen och har med det ett förträffligt utgångsläge inför avslutningen av serien.

Facebook Comments Box