ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Ha förtröstan, VSK är riktigt bra igen!

Tappad ledning med 2-0 till 2-2 där motståndarnas målvakt nickar in bollen på en hörna. Känns det bekant? Ja faktiskt, mot Halmstad förra året var det exakt samma situation. Då liksom nu så gäller det att ha is i magen och ha förtröstan: För det VSK vi såg spela fotboll idag är nog sannolikt seriens bästa lag. Ingen hade kunnat ifrågasätta att VSK hade gått vinnande ifrån denna fighten mot Öster, även om kvitteringen i viss mån kan kallas rättvis. Men vi börjar med lite objektivitet.

Öster var solklara favoriter inför den här säsongen. Kvalplats till allsvenskan förra året. Några nyförvärv och samma tränare och näst störst omsättning efter Helsingborg. Växjölaget var givna favoriter.

Således är Öster borta, inför nästan 10 000 åskådare, årets absolut svåraste match. Framförallt när hemmalaget har tre raka segrar, en stekhet Bergmark-Wiberg på topp och en storpublik i ryggen. För att lägga på lite ytterligare har vi ett VSK som på slutet varit klart svagare efter den fantastiska matchen mot GAIS i somras. Vi kan nog villigt säga att det var få VSK supportrar som trodde på poäng eller seger i denna match. Allt annat än förlust var en seger.

Och som VSK ville visa motsatsen.

Det smällde i närkamper, det var tillbaka till samma gamla Daniel Ask på mittfältat, det var ett spel mellan Simon & Simon som var likt det vi såg tidigare under året. Och det var en vilja i varenda enskilda duell som vi inte sett på ett tag. Det var ett grönvitt som ville visa sig från sin absolut bästa sida.

1-0 kom efter målvaktstavla. 2-0 kom efter en fantastisk fin prestation av ”Ibra”. VSK var nästan ett allsvenskt lag.

Sen kom ett tveksamt domslut vid 2-1 (det är svårt på bilderna att avgöra om domaren har rätt eller ej) och det var en domare som generellt inte höll för trycket utan gillade att ge små små fördelar åt hemmalaget i nästan varje 50/50 diskussion. Det gick inte för VSK att stå emot hela vägen utan hemmamålvakten nickade in 2-2 i matchminut 96. Kanske en tröst för honom som annars var planens absolut sämsta spelare.

Spontant känns det såklart som en förlust, 2-0 blev 2-2. Men. Vi tog en poäng. En poäng som vi alla dagar i veckan hade kallat för seger innan match. I en så extremt viktig 6-poängs match är ett X verkligen MINST lika bra som en seger. Lägger vi där till det finfina spel VSK visade upp idag så är framtiden väldigt ljus.

Nu väntar 8 matcher innan superettan stänger 2023. Grönvitt har 5 hemmamatcher och 3 bortamatcher. 6 matcher på konstgräs och endast två på gräs/hybrid. Spelar vi som vi gjorde idag så kommer vi ha alla möjligheter att ta de två främsta platserna i serien.

Facebook Comments Box