ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tränare Olle Wiberg – ”Vi kommer att kämpa för klubbmärket”

Idag spelar VSK Bandy Dam återigen SM-final i bandy på Studenternas i Uppsala. Motståndarna heter Skutskär och utgången är oviss då lagen slagit varandra om vartannat under säsongen.

För att höra hur det står till i den grönvita campen inför finalen tog vi ett snack med Olle Wiberg, lagets huvudtränare och tillika mångårig VSK-supporter.

Ja Olle, dags för SM-final igen – hur har senaste veckans förberedelser varit med allt som händer i omvärlden?

– Vi har försökt fokusera på det som ska hända idag. Alla i och runt laget har lagt ned mycket slit i veckan för att förbereda oss så mycket det går. Vi har vetat om förutsättningarna och försökt göra det bästa av det, säger chefstränaren.

Har ni försökt ladda på samma sätt som i fjol, det var ju ett vinnande koncept?

– Ja, vi har naturligt försökt upprepa det vi gjorde förra året, samma metoder och så vidare. Med den uteblivna publiken blir det förstås inte samma hausse runt matchen, när ingen får komma och titta.

– Vi har från tränarhåll verkligen försökt att få in i tjejerna att visa stolthet i den här matchen, att verkligen kriga för klubbmärket, säger Olle.

Om vi tänker på matchen då, vad kan vi förvänta oss för typ av spel?

– Vi kan nog räkna med två enkelt spelande lag, man håller sig till grunderna och ser till att inte gå bort sig i defensiven. Man försöker vara tajta när motståndaren har bollen och sen får man jobba sig in i matchen utifrån det. Finaler är ju alltid väldigt speciella, säger Olle.

– Sen kan vi räkna med högt tempo. Det kommer vara bättre is i år med bara några plusgrader, vilket gör att isen inte är ett problem. Förra året var det katastrof och det gick inte att spela ordentligt. Idag kommer vi få se ett helt annat spel med mer fart.

Ni har spelat jämt mot Skutskär under säsongen – vad måste klaffa idag för att bärga en seger?

– Vi har ju mött dem totalt fem gånger den här säsongen och vet mycket väl hur de spelar. Det viktiga är att sätta defensiven och inte bjuda på lägen, då blir det jobbigt, säger Olle och fortsätter:

– Skutskär är kliniska i sitt passningsspel och hur de bygger upp sina anfall. I de matcher vi förlorat har vi inte varit tillräckligt noggranna och på tå, det ska vi dock vara idag, konstaterar tränaren.

Hur tror du tjejerna hanterar bristen på publik idag?

– Det är uppenbart att de hellre hade spelat inför ett grönvitt hav på läktaren. Vi minns alla den häftiga upplevelsen för ett år sen. Samtidigt är vi inte så vana med någon större publik, på många sätt blir det här som en vanlig seriematch.

– Man kan väl säga att vi förlorar inget med avsaknaden av publik, men vi vinner heller inget. I finalen ifjol var det uppenbart att det var publikstödet som bar tjejerna till vinsten.

Ni är försvarande mästare och har något att förlora, nämligen ett guld, hur tänker du och laget runt det här med att vara jagad?

– Det här är vår femte raka final i cuper och SM, vi vill så gärna vara här och vi kommer njuta av stunden, säger Olle.

– Vi har pratat mycket om att vi ska vinna ett nytt guld, inte om risken att förlora vår plats som landets bästa lag. Vi vill det här så mycket och vi vet hur vi ska göra det, avslutar chefstränaren Olle Wiberg.

Vi på redaktionen önskar Olle, övriga runt laget, och inte minst spelarna ett stort lycka till idag – nu ska guld 22 bärgas.

Facebook Comments Box