ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

TIFO-gruppen har lagt in högväxeln

Det är två och en halv vecka tills hemmapremiären går av stapeln och suget i fotbollstarmen växer sig allt starkare hos supportrar och grönvita fotbollsälskare.

Hos vissa supportar är tiden före en premiär den stressigaste på hela året, det är fullt med hårt arbete och att hinna fundera på fotboll och grönvita segrar är inte att tänka på. Vi talar förstås om Tifo-gruppen och deras arbete med att smycka hemmapremiären i grönvitt.

En av våra reportrar tog och ringde upp Tifo-generalen Emil Johansson som inte helt oväntat återfanns i den inhyrda målarlokalen när vi nådde honom.

Hur går det med allting?

– Hehehe, man kan lugnt säga att det är en viss stress nu. Jag och mina tifo-killar blickar ut över ett stort men trots allt bara halvfärdigt tifo just nu.

Oj, kommer ni hinna klart?

– Snurrar jorden runt solen?

Okej, jag förstår så klart att misslyckas inte är ett alternativ, men hur mycket tid måste ni lägga ner nu?

– Nu är det alle man på däck och vi kör 40 timmar den här veckan för att komma framåt i den hastighet som behövs. Vi behöver lämna lokalen redan den 7 april då hyresavtalet löper ut. Så nästa vecka blir det minst 40 timmar till innan vi går i mål senast nästa lördag, säger Emil.

Så inget påskfirande för Tifo-gruppen?

– Vi målar några grönvita ägg och tar med oss till lokalen. Hur skulle påsken kunna firas bättre tänker du? Undrar Emil.

Sant, låter onekligen roligare att måla tifo än gula påskägg med familjen. Men vi är ju väldigt nyfikna på vad det ni gör i lokalen, kan du inte ge oss en liten ledtråd iaf?

– Tyvärr inte, tifon är alltid hemliga tills de visas första och enda gången. Men jag kan istället avslöja att vi just nu på uppdrag av Folkets marsch-generalen målar en ny banderoll som ska användas längst fram i tåget. Den blir större än den förra. Behövs rejälare grejer när det är så mycket folk som marscherar.

Avslutningsvis och apropå Folkets marsch, ska du själv gå i marschen?

– Nä, sånt finns det inte tid till. På premiärdagen är det tusen saker som ska ordnas med tifot. Vi kommer vara på arenan många timmar innan avspark för att fixa med allting. Jag får kolla på korten sen hur marschen var, avslutar Emil.

Redaktionen säger bara hatten av för allt hängivet arbete som Tifo-gruppen lägger ned på att ordna med en grönvit läktarkultur. Ni gör en fantastisk insats för klubben och för alla supportrar.

För oss som inte är med i Tifo-gruppen så ser vi till att stötta deras verksamhet med att slänga in en swish till deras pågående kampanj, 073-6637387 är numret – se till att swisha en slant.

Facebook Comments Box