ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tack för allt, ”Danne” – ingen är så lojal som du

De senaste sex åren har speltiden varit knapp. Men statusen som grönvit hjälte har ändå bara vuxit sig starkare och starkare för allas vår ”Danne”, vår trogne burväktare Daniel Tegermark Svensson. Nu – efter 15 år och tre seriesegrar – är hans saga i VSK all, och kärleken från alla grönvita bara strömmar in. Sällan har den varit så välförtjänt.

”En sann trotjänare och grönvit hjälte!”

”Kung Danne, trotjänarnas trotjänare som ställt upp i vått och torrt!”

”En sann spelare med hjärtat på rätt ställe”

”Mr VSK på alla sätt”

Så lyder några av en mängd hyllningar till ”Danne” från klubbens officiella Facebooksida. Och man kan sannerligen förstå varför, när man betraktar målvaktshjältens grönvita gärning. ”Danne” kom till VSK säsongen 2009, till akademin som då var oerhört framgångsrik. Han visade sig snabbt vara en stor talang, och fick säsongen efter träna regelbundet med A-laget när VSK gick upp till superettan.

Där fick han sedan, helt oväntat, chansen i hela tretton matcher när målvaktsvärvningen Christian Caulker floppade och gamle profilen Oskar Wahlström bara hade möjlighet att stå i någon enstaka match. Ingen lätt uppgift för en 18-åring helt utan erfarenhet, men ”Danne” löste uppgiften med sitt sedvanliga lugn. Särskilt minns jag en helt sanslös trippelräddning borta på ett regnigt Finnvedsvallen mot IFK Värnamo när deras nya anfallare Donald Wellington från Sierre Leone höll sig framme, i en match där Grönvitt svarade för en magisk vändning när mittbacksgiganten ”Mackan” Danielson avgjorde sent på straff. Det blev en snöplig degradering den säsongen, men ”Danne” var här för att stanna. Till en början som tvåa bakom profilvärvningen Aly Keita, men sedermera som given etta när Keita drog vidare till Östersund då Grönvitt hamnade i ekonomisk knipa (har vi hört den förut?).

Från och med hösten 2013 och genom åren 2014-2016 var ”Danne” gjuten mellan stolparna i ett VSK som med näbbar och klor kämpade för att hålla huvudet ovanför vattenytan i det träskland som var botten av division 1 norra. De ”great escapes” som vi genomförde såväl 2014 som 2015 vet ni redan allt om, och hade det inte varit för allas vår ”Danne” hade nog vårt öde blivit ett annat. Milt sagt avgörande insatser för den ljusnande framtid som blev vår.

I takt med att beryktade ”Vigge”-pengar trillade in från ”Dannes” gamla lagkompis Victor Nilsson Lindelöf, hamnade ”Danne” allt oftare på bänken när Grönvitt försökte satsa sig upp till superettan igen. Efter Anton Fagerströms intåg säsongen 2018 har han varit en trogen och lojal tvåa, alltid redo för ett stabilt inhopp. Av hans totalt 130 seriematcher i den grönvita tröjan har 21 stycken kommit under de här åren, och han har varit lika förberedd och fokuserad varje gång. Ställt upp i vått och torrt, som en av alla tacksamma supportrar formulerade det. Och efter ett antal års ökenvandring i superettans bottenskikt fick nu ”Danne” avsluta på precis rätt sätt.

Han tog sin tredje serieseger med sitt älskade Grönvitt, tillsammans med sina trogna vapendragare Simon Johansson och Filip Tronet, och har varit en vital del av laget trots att speltiden i år har uteblivit. En trygg punkt för andra att luta sig mot, som har varit med om allt som vi supportrar också genomlidit, som vet vad det handlar om. Och som alltid funnits där inte bara med sitt målvaktsspel, utan även med sin sansade och oerhört sympatiska personlighet, och sin osvikligt lojala karaktär.

Tack för allt, ”Danne”. Ingen är som du. En sann trotjänare och grönvit hjälte, i ordens rätta bemärkelser. Vi på Anno 1904 vill önska dig all lycka med det du tar dig för i livet framöver, och uttrycka vår största tacksamhet för dina stora insatser i den klubb vi tillsammans med dig håller närmast hjärtat.

Heja Grönvitt!

Facebook Comments Box