ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tack Dennis!

Minst på planen men utrustad med det största hjärtat och lunguppsättningen.  Så skulle man kunna beskriva Dennis Persson. Ett lag bestående av elva Dennis skulle nog inte vara oslagbart, men en sak skulle man aldrig, aldrig, kunna anklaga ett sådant lag för: dålig inställning.

Med Dennis var det alltid 110 procent.

Det är så vi främst kommer att minnas Dennis Persson.. Mannen med det stora VSK-hjärtat och den furiösa inställningen, i alla lägen. Det var ingen skillnad i slutet av den gångna säsongen heller, när han hamnat utanför startelvan. När Dennis kom in fanns den där glödande blicken fortfarande och han gav verkligen 110 procent i varenda duell.

Trots att han förmodligen börjat svikta i både självförtroende och glöd visade han inget av det på slutet. Dennis Persson gav allt för Grönvitt i alla lägen. Det gör honom till ett enormt föredöme.  Killar som Dennis avgör inte matcher på egen hand men banar väg så att andra killar kan göra det. 

Dennis Persson har Gideonsberg som moderklubb men kom tlll VSK som ung och blev tidigt  en pådrivare och ledare i akademilaget för snart 10 år sedan. Därefter väntade, efter ett första försök att slå sig in i a-alget, en vistelse i USA och en utflykt till Syrianska, innan han kom hem 2016. Jag säger hem för Dennis agerande på planen gör honom till en tvättäkta VSK:are. 

När han nu väljer att lägga fotbollsskorna på hyllan vill Annoredaktionen tacka honom för sina fina insatser för vår klubb och önska lycka till i framtiden. Det är vemodigt att han väljer att sluta, men vi är glada över att den lille krigaren var med på resan från divison-1 till att etablera VSK i superettan.

Hans krigarinställning och stora hjärta var mycket elementära ingredienser på den resan. Var sådant som spred sig till övriga laget. Gjorde andra spelare bättre. Banade väg. Dennis Persson är en verklig Mr 110 procent. 

Mest av allt minns vi hans närhet till och samspel med publiken. Han var alltid först fram till kortsidan för att fira med fansen vid ett mål eller en avgörande brytning. Kan väldigt tydligt se honom nedanför klacken, med ena näven knuten, blicken full av kärlek till klubben och vilja att vinna. Glöd i dess allra främsta bemärkelse. Ungefär som Rafael Nadal när han vunnit en viktig boll på tennisbanan.

Spelare som Dennis Persson växer inte på träd. Hans resa med VSK slutar i en mening nu. Men den fortsätter i våra hjärtan och vi lär få se honom på läktarna även i framtiden. För han, om någon, är en av oss.  En supporter med det största möjliga Grönvita hjärtat. Tack Dennis, för allt du gjort för Grönvitt.

Facebook Comments Box