ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Reflektioner omgång 4

Då var det dags för våra reflektioner för omgång 4 i Superettan.

Omgångens finn ett rätt: Den skarpsynte konstaterar att Syrianska FC:s bortamatch mot Halmstad i omgång fyra inte fanns med bland de matcher som det gick att spela på bland de normalt 60 bolag som erbjuder spel på svenska Superettan. Inte heller hemmamatchen mot GAIS i omgång 5 är spelbar hos de här bolagen. Så klart är ingen förvånad, det här brukar hända någon/några gång per år. Efter ett tag släpper bolagen på matcherna igen när det verkar lugnt. Då blir det dags för SFC att upprepa proceduren. Varje år är det samma sak, lika säkert som att SFC återfinns hos kronofogden varje år för obetalda skatter. Tragisk klubb.

Omgångens vi behöver en ny fystränare: J-södra spelare i glädjefnatt efter ett fantastiskt långskott av Amir Al-Ammari som betyder 0-6. Nr 12 i laget, vänsterbacken Jesper Svensson vill vara med och fira och beslutar sig för att hjula lite, fast bara lite – lite mer som att han markerar att han hjular. Sen fortsätter han firandet med ett litet glädjehopp – eller snarare kanske ett litet glädjeskutt. Vi vill så klart inte ta ifrån Jesper eller J-södra glädjen med målet men vi konstaterar också att lite smidighetsträning kanske vore på sin plats för laget!? Den där hjulningsgrejen såg faktiskt inte helt stabil ut!

Kanske ska slänga in lite spänstträning också, det är ju bra om man kan hoppa högre än 4 centimeter om man är vänsterback och ska nicka undan bollen då och då.

Vi lovar att följa din utveckling Jesper och hela J-södras för den delen.

Omgångens publik: I matchen mellan Dalkurd och Mjällby skulle så många som 203 personer ha tagit sig till Gavlevallen för att beskåda drabbningen. Låt oss tvivla. Den enda läktare som var öppen för publik var långsidan framför kameran. På den andra långsidan stod bara kamerateamet. Avgör själva om ni kan få ihop 201 människor på bilden. De två som fattas är kamerateamet och de lär räknas de med. Kanske räknade man in spelarna och ledarna också i de båda lagen?

OBS – det står inga utanför bilden på kanten av läktaren. De ni ser på bilen var de som var där.

Omgångens mediala svarta hål: Matchen mellan Dalkurd och Mjällby bevakades av exakt 0 tidningsreportrar. Hade det inte varit för tv-sändningen och mittmedias textrobot hade man kunnat tro att matchen aldrig ägt rum. I Gefle Dagblad, som täcker staden där matchen spelas omnämns överhuvudtaget inte tillställningen. I Dalatidningen som täcker Dalkurds tidigare hemvist har i vart fall textroboten hackat igång och meddelar resultatet. Tyvärr orkade roboten inte med att få ut texten i Gefle Dagblad som också är en MM-tidning. I UNT som täcker Uppsala där klubbens nya bopålar står nämns inte matchen med ett ord. De verkar tyvärr inte ha någon egen textrobot som skaldat om matchen.

Det som Dalkurd går igenom nu medialt är väl själva definitionen av ett limbo?

Klubben är lite som en atom enligt kvantmekaniken. Den existerar eller kanske inte. Det är bara när du försöker ta reda på det som du får ett svar – under övrig tid innehar atomen båda tillstånden samtidigt.

Klubben existerar ibland på vissa orter, ibland inte – man kan aldrig vara säker. Klubbens matcher existerar ibland i vissa media, ibland inte – man kan inte veta förrän man tittare efter.

Det är ju inte för inte man undrar hur det kommer att gå för den här klubben.

Textrobotpoesi

Omgångens det var fan på tiden: J-södra plattade till Norrby på bortaplan och matchen slutade 1-7. Äntligen fick vi se vad Brännan Boys är kapabla till. Nu kan de segla iväg och vinna serien som vi tippat. Att gå upp är nog nödvändigt för ekonomin. Risk för konkurs annars med tanke på hur förra årets resultaträkning såg ut?

Omgångens givna uttalande från polisen: Fredrik Gårdare, kriminalkommisarie på polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet som bland annat svarar för att utreda matchfixning uttalar sig. Fredrik svarar här under måndagen i ett twittertråd om vad som hänt så här i början av säsongen.

Omgångens sjukaste mål: Samouil Izountouemoi i IK Frej som drar in bollen på volley mycket snyggt efter en hörna. Det kanske i sig inte är så anmärkningsvärt. Men det är alltså matchens sista bollkontakt i matchminut 94:a. Det sjuka är att Öster ledde med 1-2 bara 5 minuter innan Samouil fastställer slutresultatet till 3-2. Frej gjorde alltså två mål på fem minuter i slutskedet av matchen. Total kollaps i Österförsvaret.

Omgångens målsumpande: stod nog VSK för i sin 0-0 match mot Trelleborg FF. Värst var Filip Tronêt när han missade öppet mål i det här läget. Man måste sätta den här typen av chanser, så många dyker det inte upp på en match.

Den röda cirkeln på kortet är bollen på väg fram till Filip som skjuter högt över.
Facebook Comments Box