ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Speltid från inledande tre matcher

Nu har VSK Fotboll spelat tre matcher och jag har sammanställt vilka spelare som fått speltid i inledningen och se om vi kan dra några slutsatser utifrån detta.

Det är svårt och dra för långt gående slutsatser utifrån speltid, det är mycket de olika spelarnas fysiska form som styrs.

Tre spelare har fått starta samtliga matcher, Patric Åslund, Alex Douglas och Simon Johansson. Jag tror vi kan tolka det som att vi kan nog räkna med att Patric Åslund och Alex Douglas kommer få en hel del speltid i år, men jag är inte säker på att de är givna i startelvan.

Skytteligan

Skytteligan försäsongen 2023 inledande tre matcher

Skytteligan delas av Sandberg och Burke som båda har gjort två mål, utöver detta har Simon Johansson och Patric Åslund båda gjort två poäng. Nu ska vi inte dra för stora slutsatser av att Miguel Sandberg gjort mål var 35,5 min men tråkigt och inte få se mer av honom så här i inledningen av försäsongen då rapporterna från träningen är att han har varit en av de spelarna som verkligen stuckit ut.

Lite kul är att Jaheem Burke bara haft tre avslut i VSK tröjan, han har gjort två mål båda från snävvinkel. Enligt xG har han haft 0,09 xG på båda avsluten mot BP och sen blotta 0,02 xG mot Vasalund. Totalt har han ett xG på 0,20 xG.

Lagstatistik

Tyvärr saknas statistik i WyScout från första matchen mot IFK Norrköping men mot BP och Vasalund har det sett ut som följande

Något som stack ut lite var att VSK var ovanligt svaga i duellspelet mot Vasalund, endast 42,75% vunna dueller vilket VSK sällan hade ens i seriespel förra året. Kan vara ett tecken på att spelarna inte riktigt ville gå in och smälla i duellerna veckan innan försäsongens höjdpunkt, AIK borta.

//HL

Facebook Comments Box