ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Skytteligan – Försäsongen 2022

Nu har äntligen försäsongen avslutats men innan vi blickar mot serien kan vi titta lite på hur det har gått och denna gång ska vi fördjupa oss i målskyttet. Årets försäsong har handlat mycket om oförmågan att göra mål, i de fem första försäsongsmatcherna gjorde VSK bara ett endaste mål. Men därefter gjorde VSK 10 mål på fyra matcher varav hälften kom i 5-0 segern mot Karlstad.

Interna skytteligan försäsongen 2022

Bästa målskytt i VSK blev Viktor Granath med sina 3+1 mot Karlstads IF, han fick verkligen helt fel på försäsongen genom en knäskada och har bara hunnit spela några matcher. Det ska bli intressant och se vilken nivå han kan hålla i Superettan.

Något som också är lite kul är att de yngre spelarna har tagit för sig, Max Larsson har gjort två mål och Miguel Sandberg har gjort ett mål och två assist. Båda utmanar på allvar om en plats i startelvan och det ska bli intressant och se om de får starta mot BP eller inte.

I det dolda har faktiskt trotjänarna Simon Johansson och Filip Tronêt gjort en hel del poäng. Filip gör ju normalt nästan 0,5 poäng per match som winge men har alltså de senaste fyra matcherna gjort tre poäng som ytterback, vilket måste anses som väldigt bra. Simon har utöver sitt mål gjort ytterligare tre assist, att han gör totalt fyra poäng på nio försäsongsmatcher är bra och han står bakom 36% av målen i VSK denna försäsong med antingen ett mål eller assist.

Utöver detta har Dusan Jajic gjort 1+1 och Viktor Prodell ett mål och Daniel Ask en assist. Om det går att få en utväxling de se två sistnämnda så kan det ha stor betydelse på den tabellplacering VSK hamnar på.

Borta i Piteå har William Videhult gjort ett avtryck och gjort tre mål och Patric Åslund har inte varit så mycket sämre med sina 2+1 för Motala AIF. Båda verkar ha kommit in bra i sina respektive lag och vi får hoppas på att de fortsätter med en fin leverans i division 1 så att de är redo för VSK 2023.

Superettan

Om vi tittar på antalet spelare hos våra konkurrenter som gjort fler än 3 mål så är det totalt 10 stycken spelare om mäktat med detta. Den som sticker ut allra mest är fd VSK spelaren Douglas Karlberg som gjort 6+2 på blott fem matcher, sen tycks han ha skadat sig i sista matchen i Svenska Cupen och har inte spelat sen dess. Även Amar Muhsin har varit stekhet och var också den som gjorde AFCs mål mot VSK, det bllir en spelare att se upp med.

I en kommande analys i veckan ska vi gräva oss lite djupare över hur lagen i Superettan har presterat under försäsongen.

//HL

Facebook Comments Box