ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”Simon Gefvert spelar på något vis med hjärtat rakt ut mot oss supportrar”

Fotbollsspelare kan framkalla publikens gunst på olika sätt. Matchvinnaren som gör en massa mål och alltid kliver fram i viktiga matcher blir en självklar hjälte. En annan tydlig favorit är artisten som via sin individuella kvalitet kan göra det oväntade; dribblingsräden, framspelningen eller ett skruvat skott i bortre kryss.

Sedan har vi en tredje kategori av spelare, som åtminstone jag håller ännu högre än artisten eller skyttekungen.  Killen med inställningen och hjärtat. Som ger allt i alla lägen, vinner dueller och knyter näven efter en lyckad glidtackling. Som blir lika jublande glad vid varje mål laget gör, alldeles oavsett om han själv eller någon lagkompis nätat.

Det är lätt för en supporter att identifiera sig med en sådan spelare. Hans känslor där nere på planens överensstämmer i väldigt hög grad med dina där uppe på läktaren. Simon Gefvert är en spelare som till 100 procent uppfyller det här kategorierna. Han är inte uppvuxen i VSK men det känns och märks att han gillar att dra på sig den Grönvita tröjan och ger sitt yttersta för klubben.

Därför blev jag väldigt glad över att han förlängt och blir kvar även nästa år. Allra bäst hade varit om han skrivit på för en längre period än vad som blev fallet,  men så här dagarna före Julafton känns det som en fin klapp att Simon är Grönvit även 2023.

Det var en fröjd att se Simon Gefvert under den gångna säsongen. Dels för att han uppfyllde ovan nämnda kategorier men också för att han tog flera kliv rent spelmässigt. Det bådar gott inför fortsättningen.

Simon Gefvert spelar på något vis med hjärtat rakt ut mot oss på läktaren. Det är underbart och så välkommet i tider då många spelare kommit och gått och det har varit lite svårt att sätta fingret på vad VSK Fotboll är för en klubb. Det behövs spelare supportrar kan identifiera sig med, som personifierar klubbmärket.

Det brukar vara målskyttarna och artisterna som verkligen fäller avgörandet när det exempelvis handlar om att avancera till allsvenskan. Spelartyper som Simon Gefvert bildar emellertid själva fundamentet och är förutsättningarna för att sådana spelare skall lyckas.

Det var en lång och brokig säsong i år men från sensommaren och framåt har man kunnat ana en framtidstro vi inte haft på länge. Det bådar gott.  Det allra största glädjeämnet var dock att en ny generation supportrar blev en regelbunden del av ståplatsläktaren. Efter många år av oro över återväxten känns det fantastiskt fint.

Att tillskriva det Simon Gefvert vore nog att överdriva en aning men under de skolbesök VSK:arna gjort under höstterminen har han definitivt varit en bärande spelare. Jag såg de själv när han och några andra spelare besökte Skallbergsskolan tidigt i höstas.  Den Genuinitet och känsla för klubben han visar på planen visade han även då. Han var intresserad av kidsen och pratade med värme om Grönvitt. Det inspirerade garanterat eleverna.

2023 blir förhoppningsvis säsongen då Grönvitt lyfter i tabellen. Går från en trist tillvaro som bottenlag till en mer sprakande dito  högre upp i serien. För att det ska verkställas krävs spelare som spelar med hjärtat rakt ut mot oss supportrar och kan få oss  supportrar att identifiera sig  med dem. Spelare som personifierar klubbmärket. Helt enkelt sådana som Simon Gefvert!

Facebook Comments Box