Seger i första ronden

Äntligen är det här. Slutspelet i bandy. Det vi väntat på hela säsongen egentligen. Där serien kan vara lite av en transportsträcka brukar slutspelet visa upp bandyn från sportens allra bästa sida. Med fart, finess, grinighet och dramatik.

VSK fick som bekant Vetlanda på sin lott. Kvällens inledande möte lagen emellan kanske inte går till bandyhistorien, men det var en okej match med en skön seger av VSK.

Det var inget snack till slut men ett tag hann man bli lite nervös. VSK började bra och tog en tidig ledning men när man tappat till 1-3 kändes det inte alls som hemmalaget levde upp till förväntningarna. Det kändes lojt och var på tok för ihåligt bakåt. Kontringsstarka Vetlanda kom igenom för lätt.

När gästerna gjorde sitt tredje mål tog VSK en välbehövlig timeout, vilket skulle visa sig vara helt rätt. Det hemmalag som kom ut efter den var ett helt annat. Vi fick se hunger och vilja på isen. Kapten Magnus Joneby gick i bräschen genom att med stor vilja reducera genom en mäktigt sologenombrott. Innan halvlekens slut hade det målet också följts av en kvittering via Robin Andersson.

Således lättade miner i paus. Den andra halvleken inleddes också som den första avslutades. Efter bara någon minut hade ovan nämnda Robin nätat två gånger om och gett Grönvitt en rätt skön 5-3 ledning. Inte minst var det första av dessa mål, 4-3 en klinisk pärla.

Efter målen blev det en lite mer avvaktande bandy där VSK inte riktigt fick igång lagspelet som jag tror man vill ha. Kanske flyttades eller tappades fokus senare när Daniel Johansson fick en smäll och tvingades lämna isen till synes groggy efter 70 minuter.

Ett par utvisningar på VSK tog laget ur takt sista kvarten men Viktor Spångberg kunde sätta punkt med ett väldigt fint mål fram till 6-3 vilket blev slutresultatet.

En första match är alltid en första match och vi får vara tacksamma över att VSK kunde ta sig samman vid 1-3 och vända på det här.

Nu väntar en bortamatch på onsdag följt av en hemmadito på lördag. Om VSK är tätare bakåt och håller ihop lite mer som lag ska det kunna bli tre raka. Tills dess sänder jag en tanke till Daniel Johansson och hoppas att det inte är någon större fara med honom.