ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Seger i årets sista match

Vi kan i ett annat turbulent år glädjas åt av VSK Bandy avslutar året med en liten segerrad om två matcher. Igår följde man nämligen upp måndagens seger mot Sirius, med ännu uddamålsdito mot Motala hemma. 4-3 blev det till slut.

Nu får man upp sjävförtroendet över nyår innan AIK väntar på söndag, 3/1.

Vad vi kan ta med oss från de här segrarna är tendenser till ett bättre försvarspel. Det är inte optimalt, Kjellsson tvingas fortfarande stå på huvudet med jämna mellanrum. Gentemot innan får vi dock betrakta det som ett klart framsteg.

Igår var det tillknäppt från bägge håll inledningsvis innan det blev en smärre målexplosion i slutet av första halvlek. Där Motala först tog ledningen innan Joel Engström gjorde två strutar och gav VSK en ledning med 2-1 i halvtid.

I den andra halvleken kvitterade Motala på straff genom Philip Florén men VSK var snart tillbaka i förarsätet och styrde stora delar av halvleken. När Emil Juhlén State 4-2 på en magisk genomskärare av Tobias Holmberg kändes det mycket tryggt.

En Motala-reducering gjorde att det blev en ganska dramatisk avslutning men Grönvitt höll tätt och vann. Riktigt skönt.

Några noteringar efteråt. När Joel Engström spelar som igår och använder sin fart och finurlighet är han en underbar bandyspelare. Hans stenhårda straff i krysset, som innebar 1-1, och hans distinkta avslut, till 3-1, i den andra halvleken var bägge delikatesser.

Hoppas insatsen ger honom självförtroende så att han kan leverera mer regelbundet på den här höga nivån. Därutöver förtjänar Tobias Holmberg beröm. jag nämnde hans framspelning till Juhlén men han höll även i övrigt hög klass. Hompa kan hålla i boll och hittar de där spelvägarna som få andra i elitserien. Han blir klubbens nyckelman i vinter. Spelmotorn framför andra.

Sist men inte minst vill jag också nämna Kasper Sandgren. Han är bara 18 bast men borde kunna få ut ännu mer med sin speed och skicklighet i övrigt. Igår fick vi se glimtar av hans klass, jag hoppas vi ska få se än mer av den vara framgent.

Baserat på det jag sett i de senaste två matcherna tror jag VSK kommer skramla ihop betydligt fler poäng framöver. Det gäller bara att hitta något slags motmedel mot topplagen. Vi får se om man hittat något sådant inför AIK på söndag. Gott nytt år alla Grönvita! Vi hörs och syns!

Facebook Comments Box