ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Säkerhetsincidenter före och efter VSK:s match mot Syrianska

Både före och efter matchen mot Syrianska FC inträffade fyra incidenter mellan enskilda supportrar till de båda lagen. Samtliga där anhängare till Syrianska skall ha sökt konflikt med VSK:are.

Det började före matchen på O’learys vid Stora torget dit två bilar åker och ställer sig utanför entrén för att söka konflikt med Västeråsare. Men det finns knappt några VSK-supportrar där och situationen lugnar sig och bilarna drar sig vidare.

Efter matchen när alla är på väg att lämna arenan finns vakter och ett tiotal poliser vid utsläppen på bortasektionens ståplats. Två syrianskasupportrar smiter förbi polisen och tar sig fram mot VSK-sidans utsläpp på ståplats. Där börjar en häckla VSK:are och den andra drar fram en kniv och viftar med. De kommer direkt från sin ståplats så kniven måste tagits in på arenan. Efter detta springer de ut på parkeringen mot Vasagatan. Väl där hoppar de helt oprovocerat på en VSK:are på väg hem och slår ned honom. Han har med sig sin 10-åriga son som står bredvid och får uppleva situationen.

Polisen omhändertar en av personerna som attackerade. Vad vi förstår springer den andre upp mot Skallberget och ska ha infångats en stund senare.

Efter matchen söker sig Syrianskasupportrar till Bistro 65 för att starta bråk men motas bort av VSK-supportrar utan att någon större incident uppstår.

Facebook Comments Box