ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Såg vi vändningen på Grimsta?

Det var ett VSK som mer spelade som ett topplag än ett bottenlag som enkelt besegrade Akropolis med 2-0 i gårdagens fight på Grimsta IP.

Grönvitt spelade smart, stabilt och anföll mer och mer ju längre matchen led, och det var tveklöst närmare 3-0 än 2-1. Vi såg ett helt annat lugn än i tidigare matcher, och vid ledning både 1 och 2-0 så fortsatte vi spela samma spel vi gjort tidigare, inte som mot exempelvis Brage där vi var lika överlägsna vid 3-1 men då fegt backade hemåt vilket straffade sig i slutet.

Hur man än vrider och vänder på det så finns det en tydlig nyckelfaktor. Vi har pratat om det förut (https://www.anno1904.se/snalla-pedro-och-david-bli-friska-nu/), att ha Pedro Ribeiro och David Engström tillbaka är ovärderligt.  Sättet som Pedro behandlar bollen i backlinjen skapar ett sånt lugn hos resterande lagkamrater att både Simon Johansson och Taha Ali vågar spela ut sitt fulla register. Ja i den trion har vi faktiskt matchens bästa spelare, alla tre var magiskt bra igår.

Synar vi sedan statistiken så säger den precis samma sak som våra mänskliga ögon upplevde igår. VSK hade 2.56 i expected goals, medans Akropolis hade 0.4.  Då har vi inte ens med en straff (som ger 0.76) som VSK naturligtvis skulle ha när Simon Johansson saxas av Akropolisförsvaret. Som Simon själv sa i halvtidsintervjun med Discovery: ”Jag har aldrig känt mig så fälld i hela mitt liv”. Att italienska domaren som älskar Köping (https://magazin24.se/vastmanland/vastra-malardalen/koping/toppdomare-lever-sin-drom-i-koping/ ) friade är faktiskt imponerande.

Sättet VSK genomför matchen på lovar gott inför fortsättningen. Det är 9 matchers krig kvar, varav säsongens tre absolut svåraste matcher kvar (Värnamo, Jönköping Södra och Helsingborg på bortaplan, alla på naturgräs), så att ropa hej är det alldeles för tidigt för. Men spelar vi som vi gjorde igår kommer vi klara oss kvar utan kval, men då gäller det att vi spelar på samma smarta sätt och det gäller att vi få ha både Pedro och David friska.

Sist men inte minst ska alla supportrar som tog sig till Stockholm ha en stor eloge. Det var bra stämning matchen igenom och en positiv tongång som lyfte spelarna. Det syntes om inte annat när Erik Björndahl firade vilt efter sitt 2-0 mål.

MISSA INTE GRÖNVIT LÖRDAG MOT SUNDSVALL

På lördag spelar VSK hemma mot Sundsvall, där målet är att återigen fylla arenan med 900 åskådare. Efter gårdagens spel och ”2 för 1” för alla med säsongskort, VSK-kort eller partnerkort så talar nog mycket för att det kommer bli slutsålt. Se till att köpa din biljett redan idag, och kom för guds skull till ståplats och sjung fram VSK till seger.

https://vskfotboll.ebiljett.nu/Tickets/Choose/111?S=0

Facebook Comments Box