ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Rydberg: Det har varit lite upp och ner

Hur känns det att komma hit?

– Det är jätteroligt, framförallt att det är i Superettan och göra det i VSK som har fans och supportrar så är det så klart jätte roligt.

Innan Nyköpings BIS så fostrades Gustav i Pekings akademi för att sedan köra ett år i AIKs U19, vi undrade lite hur han såg på sin fotbollskarriär fram tills nu.

Gustav Rydberg

– Den har varit lite upp och ner, kanske lite mer för mig än jämfört med andra, men den har varit bra. Jag har lärt mig nycket i IFK Norrköping och AIK. Har även varit på en utomlandsresa med Florentina förra året där jag lärde mig oerhört mycket, det blev ingenting där men ändå väldigt lärorikt och vara där.

Den anledningen till att du lämnar bissarna är att du vill ha speltid, för oss som är utomstående kan de då tyckas att det är konstigt att du tar ett steg upp i en division då?

– Det kan jag förstå om man är utomstående, men för mig har jag hela tiden sen jag lämnade AIK i vintras velat spela i minst Superettan. I vintras blev det inte riktigt så fick jag det ta ett mellansteg i division 1 och Nyköping.

Bissarna har haft en tung säsong och harvar långt ner i tabellen och har haft tränarbyte.

– Nyköping just nu mår inte så bra och då är det svårt och utvecklas i en miljö där. Men så kom den här chansen med VSK och då fanns det inga som helst frågetecken från mig att gå hit.

Thomas Askebrand pratar med Gustav Rydberg

Hur har snacket gått kring din roll i år?

– Det ser mig att komma in och bidra till laget och inte tänka för mycket. Göra det de sett att jag är bra på och bidra med mina kvalitéer.

Gustav Rydberg och Albin Sporrong

Med det tackar vi Gustav för intervjun och önskar honom lycka till i Världens Största Klubb.

Facebook Comments Box