ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Rond ett till VSK!

Första ronden mellan VSK och Sandviken är avgjord. Jag trodde på en jämn match, till en början kändes det också som att det skulle bli en rejäl nagelbitare men allt slutade i Grönvit defilering.

Det var inte mycket folk där sammantaget men många bekanta VSK-asnikten som man inte sett tidigare i vinter innebar en helt annan ljudkuliss. ”Heja Sport” och ”andra sidan” är ni klara” blev ackompanjemanget från avslag.

Innan VSK fått grepp om bollen hade gästande Sandviken gjort både 1 och 2-0 via hörna och straff. Man såg många förvånade ansikten och utslagna armar men det går som ni vet fort i bandy. Grönvitt kämpade sig in i matchen och tog över. Efter 35 minuter kunde vi unisont knyta knäven och lättat konstatera att det stod 2-2 på matchuret.

En sällsynt intensiv halvlek, som både innehöll högljudd sång från läktaren och slagsmål på isen, avslutades med att Daniel Johansson dundrade in 3-2 alldeles i slutskedet. Ett mål av väldigt stor psykologisk innebörd som gav oss på läktaren en betydligt skönare pausvila.

I den andra halvleken ägde VSK varenda isyta.Vi fick njuta av en rejält bandypropaganda. Hemmalaget vann boll och kombinerade sig fram gång efter annan. Det var genombrott, skott och snabba pasnsingskombinationer. Många klev fram. Landström, Engström och Jonsson inte minst. Den förstnämnda serverade exempelvis Oscar Gröhn till 4-2. En framspelning som måste tillhöra de mest geniala vi bjudits på i ABB Arena.

Målet innebar någon form av ridå för Sandviken. VSK:s anfall bara fortsatte och det hela kändes som pojkar mot män. Mer än en gång stod man och applåderade hänfört. När domaren satte pipan i minne stod det 8-3 på matchuret. Den förutstpådda nagelbitaren kom av sig, istället bjöds vi på en rejäl uppvisning.

VSK tvålade dit Saik rejält och vi kunde lämna läktaren på lätta steg. Det var härligt att se VSK spela upp sitt fula register och publikens bifall blev pricken över i:et. Den första ronden är avklarad och den gav mersmak. Vi ska inte ropa hej än men många nervknutar har lösts upp.

På söndag väntar rond två i Sandviken, därefter blir det ännu ännu en drabbning i Västerås på tisdag. Jag ska inte ta ut något i förskott men ser med tillförsikt fram emot fortsättningen.

Facebook Comments Box