ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Patric Åslund gör succé i sin debut för Motala AIF

I måndags så presenterades det att VSK mittfältaren Patric Åslund lånas ut denna säsong till division 1 laget Motala AIF. I går onsdags två dagar senare så var det dags för honom att spela första träningsmatchen mot BK Forward, efter fem minuter så presenterade han sig genom att göra mål och ska även varit arkitekten bakom det andra målet. I sändningen på Expressen sa deras tränare att Patric Åslund var bäst på plan. Vi fick tag på Patric Åslund sent igår kväll och ställde några snabba frågor om hans insats.

Grattis till utlåningen till Motala AIF. Hur många träningar han du köra med laget?

– Antar att du menar innan dagens match.. I så fall hann jag träna med laget igår och sen var det dax för match idag! Säger Patric till oss.

I matchen mot Forward så gjorde du ett mål men ska även bakom det andra målet? Berätta mer.

– Första målet var ett skott av oss som kom i block och sen studsa ut till mig så jag sköt en halvvolley ganska precis under ribban. Andra målet så fick jag en djupledsboll som gjorde att ja kunde ta mig förbi deras ena mittback, sedan kom jag förbi deras andra mittback också men han drog ned mig i backen. Skrattar Patric Åslund och fortsätter. Sen studsade bollen till vår forward som drog på ett fint avslut!

Flera utnämnde dig till bäst på plan, är det dags att vi återkallar lånet?

– Hahaha, nä ingen stress. Jag trivs bra här hittills.

Med det så tackar vi Patric för att han tog sig tid för oss och önskar honom lycka till i Motala AIF.

Foto: Åke Hedvall

Facebook Comments Box