ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

På med blåstället igen, VSK!

Gårdagens match mot Örgryte var inte annat än en total besvikelse. Det var om möjligt årets mest rättvisa förlust där Örgryte verkligen visade vad fotboll går ut på: Vilja och engagemang. Den matchen vann gästerna med tvåsiffrigt.

Uppgiven Sporrong efter hela laget floppat mot Örgryte

Varför blev det som det blev då? Tror spelarna att vi är klara, eller har kontraktsförlängningarna i  veckan gjort att alla börjar blicka fram mot nästa år? Vi måste ändå skarpt påminna om att VSK har INTE säkrat kontraktet. Det ser ljust ut, väldigt ljust ut, men vi är INTE klara för Superettan nästa år.

Scenariot som måste inträffa för att VSK ska åka ner på kvalplats är alltså:

  • Trelleborg vinner sina sista 2. Möter J-Södra och Halmstad.
  • Dalkurd vinner sina sista 2. Möter Norrby och GAIS
  • GAIS vinner mot Akropolis och förlorar sista mot Dalkurd samt tar ikapp 7 måls målskillnad mot VSK.
  • AFC vinner sina sista 2. Möter Brage och Norrby
  • Örgryte tar 3 poäng och i kapp 5 måls måskillnad, alternativt tar 4 poäng. Möter Halmstad och Umeå).
  • VSK förlorar sina sista 2 matcher (möter Umeå och Öster).

Om något av resultaten ovan INTE inträffar så är VSK Fotboll kvar i Superettan 2021 utan kval.  Så med all logik och realism så inträffar såklart inte det ovanstående scenario. Men fotboll är inte logisk. Om Trelleborg, Dalkurd, GAIS och AFC vinner i helgen samtidigt som VSK förlorar uppe i Umeå, så är vi helt plötsligt indragna i slutstriden inför sista matchen. Hur reagerar vi då om Öster leder med 2-0 efter 5 minuter?

Vi tog ett gäng segrar i oktober på grund av kontinuitet och en jävla vilja. Vi trodde oss aldrig vara bättre än motståndaren utan tog på blåstället och hjälpte varandra i varje duell. Misstagen fanns såklart, det är en del av sporten, men framförallt fanns viljan och engagemanget.  Då vann vi.  Igår gjorde vi tvärtom. Då förlorade vi. Svårare än så är det inte.

Så snälla spelare och ledare. Mot Umeå i helgen så förväntar sig alla supportrar och intresserade runt klubben att ni går ut och bara kör järnet. I varje närkamp, och i 90 minuter.  Förlorar ni ska ni göra det med flaggan i topp där alla vet att vi gjorde allt.

Facebook Comments Box