ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Övertygande spel och 6 poäng – på lördag är det bara VSK som kan sänka VSK

På lördag kommer Forsby FF från Köping på besök till Hitachi Energy Arena för att möta vårt damlag. Men först måste vi titta tillbaka på de fina prestationerna som tjejerna har gjort i bortamatcherna mot Lysviks IF i lördags och mot IFK Hallsberg i onsdags.

Att åka till skogarna utanför Sunne och möta Lysviks IF är tufft för vilket lag som helst. Lysvik tippas dessutom av de andra lagen i serien att vara en av utmanarna till Grönvitt om seriesegern. Man kunde se att våra Grönvita damer var oerhört laddade inför matchstart, de visste vad som väntade dem. Ett tufft, hårt och skickligt Lysvik stod för motståndet. Matchen spelades på idylliska Myrborgen på en gräsplan som var OK men inte mer, vilket gjorde att Grönvitt fick spela lite rakare än vanligt. Det gick inte att trilla boll som på konstgräs.

Tjejerna tog kommandot från minut 1 och efter 28 minuter hade vi en ledning med hela 4-0 efter två mål av Safiya ”Saffe”Abdulkadir Abshir och ett mål vardera av Wilma Hedenström och Tilda Hellén. Den första halvleken är bland det bästa jag sett vårt damlag göra, fint och tufft spel och otroligt effektiva i boxen. Dessutom matade Sargonia ”Sargo” Solaka och Wilma Hedenström kvalitetsinlägg och hörnor som skapade en konstant stress för våra motståndare. I andra halvlek blev det mer ett ställningskrig där VSK höll i matchen på ett mycket professionellt sätt och matchen slutade 4-0 till Grönvitt. Många ska hyllas i denna match, som tex. Sargo, Wilma och Saffe men också Moa Karlsson som gjorde ett otroligt starkt arbete som toppforward. Hon tog så mycket stryk och oroade och störde Lysviks försvar under större delen av matchen. Dessutom har vi ett järnlås därbak, vårt försvarsspel och vår backlinje visar på stabilitet och är mycket svåra att passera. Jag tycker även Zelda Stadsdahls inhopp i andra var starkt, då vi ville stänga matchen. Vinsten var ett Statement från Grönvitt!

På onsdagen spelades den uppskjutna matchen borta mot IFK Hallsberg. En övertygande insats av Grönvitt där tjejerna tog tag i taktpinnen direkt. Saffe nickade in första målet efter fyra minuter på en fin hörna av Wilma. Lite chockartat kvitterar Hallsberg efter drygt en kvart på en straffretur. Agnes Vilén räddar straffen fint men tyvärr hamnar bollen hos straffskytten Olivia Puhls som säkert sätter den i mål. Därefter blir det Wilma-show! Första målet kom efter en delikat passning från Maria Fjellman och ur ingen vinkel alls dunkar Wilma upp bollen i nättaket, utan chans för Hallsbergs duktiga målvakt. Nästa mål är nästan lika snyggt, en fin passning från Saffe som Wilma tar vara på och placerar in den säkert via stolpen. I andra blir det mer ett ställningskrig men VSK har kommandot. I 90 minuten får VSK ett bra frisparksläge strax utanför straffområdet. Saffe smeker in den i krysset och 4-1-segern är ett faktum. Rättvis och övertygande seger av våra grönvita tjejer. Längst fram slet Moa Karlsson och Nathalie Brorson kopiöst hårt, båda har en otrolig arbetskapacitet.  Dessutom gjorde Zelda Stadsdahl ännu ett fint inhopp i andra halvlek. Truppen är bred och konkurrensen är stor.

På lördag kommer Forsby FF på besök. Forsby har fått en oerhört tung start på serien med fem raka förluster. Dessutom har förlusterna varit stora. Än så länge verkar Forsby vara svagare i år än förra säsongen. Men det gäller för våra tjejer att ta matchen på allvar. Det här är en match som Grönvitt ska styra och vinna. Det enda som kan stoppa oss är vi själva, helt enkelt att inte jobbet görs. Jag förväntar mig att laget går in med samma inställning som mot Lysvik borta och tar tag i taktpinnen och utnyttjar vår spelskicklighet, snabbhet och tuffhet. Med tanke på att det bara vinnaren som går upp, så finns det inga matcher där man kan gå på halvfart. Det gäller att vara påkopplade och leverera resultat.

Alla med VSK-hjärtan, nu tar vi oss till Hitachi på lördag kl. 13.15 och stöttar tjejerna till 3 poäng och serieledning. Ni kommer få se mål!

Resultat och kommentar – omgång 5:
IFK Hallsberg-IF Karlstad Fotboll 0-2, Hertzöga BK-Eda IF 2-4, Forsby FF-Rävåsens IK Karlskoga 1-7, Lysviks IF-Västerås SK 0-4, Rynninge IK-Sala FF 2-4, Norrstrands IF-IK Sturehov 1-3.

Resultat från omgång 3, tidigare uppskjuten match, IFK Hallsberg- Västerås SK 1-4.

Det som sticker ut i omgång 5 är Edas starka seger borta mot Hertzöga med 2-4. Eda blir att räkna med i år och deras skyttedrottning Julia Martinsson gjorde 3 mål i andra halvlek och vände matchen. Julia är nu uppe i 8 mål, lika många som Salas Lovisa Call som gjorde två mål i helgen. Rävåsen, VSK och Eda leder nu serien på 13 poäng och har skapat ett litet avstånd ner till Hertzöga och Karlstad som ligger fyra poäng efter. Kampen går vidare. 

//TP

Facebook Comments Box