ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Ödmjuk hammarbytränare hyllade VSK

Efter att VSK Fotboll besegrat Hammarby IF i Svenska cupen hyllade den nya bajentränare Kim Hellberg VSK för dess mod och spel.

Hammarby var storfavoriter inför cupmatchen mot VSK Fotboll på Tele2 Arena och Grönvitts seger har beskrivits som en skräll. På presskonferensen efter matchen satt den 35-årige hammarbytränaren Kim Hellberg, som gjorde sin första tävlingsmatch med klubben, i sin svarta bajen-sweatshirt och fingrade på en vattenflaska när han skulle förklara hur VSK kunde vinna matchen.

– Västerås är ett bra fotbollslag. Dom har en del jätteskickliga spelare. Dom har en bra tränare och dom har jobbat på ett bra och tydligt sätt under en längre period. Dom är modiga. Det är bara hoppas att dom kan fortsätta vara det, säger Hellberg.

När han får frågan vilka han tänker på när han nämner VSKs skickliga spelare namnger han först Simon Johansson och sen rabblar han mer eller mindre alla Grönvitts lagdelar.

Kim blir plötsligt osäker på om det var VSK som vann Superettan förra året. Han vänder blicken mot Kalle Karlsson som där och då är Sveriges mest nöjda person, tillbakalutad men ändå inte mätt.

– Vi vann Superettan, säger Kalle Karlsson kort och låter Hellberg fortsätta sin nervösa lovsång.

– Dom vann Superettan och kom med den energin. Vi möter ju ett lag som inte har förlorat särskilt många av de senaste 40 matcherna dom spelat. Det syns ju. Det modet har dom med sig.

Trots lovorden från Kim Hellberg hävdade han att det var en jämn match som avgjordes av att VSKs höga försvarsspel var bättre i första halvlek. Enligt Anno 1904 var det aldrig något snack om vilket som var det bättre laget idag.

Facebook Comments Box