VSK övertygade och slog Hammarby på Tele2

Vinter på is och sommar på gräs. VSK visade idag att de kan slå Hammarby IF oavsett årstid. Med närmare 1000 vsk-supportrar på plats tog Grönvitt en för cupen och självförtroendet viktig seger.

På förhand hette det att VSKs spel passade att möta fyrbackslinje. Oklart var dock om det skulle räcka för att göra hål i ett Hammarbyförsvar som inte förlorat poäng i Svenska cupens gruppspel sen 2019.

Förra året vann Hammarby gruppspelets tre matcher och gjorde totalt 15 mål, åtta av dem mot GIF Sundsvall. Då släppte de bara in två mål på tre matcher.

Men VSKs har sen förra året en ny tradition av att inleda tävlingsåret med en riktigt bra cupmatch på Tele2. Idag hittade VSK nämligen rätt bakom hammarbymålvakten Dovin två gånger redan i första halvlek.

VSK startade piggt och hade haft ett par hyggliga chanser när Mikkelsen smällde in 1-0 bakom Brattberg. Passningarna och djupledsspelet fram till målet imponerade och fick nog många VSK-supportrar att haja till.

Även om matchbilden delvis förändrades fortsatte VSK starkt och skapade chanser. Drygt en halvtimme in i matchen fick VSK en hörna som resulterade i att Diabate kunde vände om och trycka in 1-1. Sen var han nära att göra ett till bara en minut senare.

VSK spelar bra och tar ledningen med Matteo Ahlinvis underbara och välplacerade mål.  VSK-ramsan ”Vi gör vad vi vill” ekar över Tele2.

VSK, för dagen i svart, var det bästa grönvita laget även i andra halvlek och spelare som aldrig tidigare spelat tävlingsmatcher på den här nivån imponerade stort.

Marcus Linday är helt otrolig idag. Redan i halvtid var det nog många som funderade på hur karln lyckats undvika spel högre upp i seriesystemet. Samtidigt bjöd andra halvlek på en ny överraskande debutant när Alexander Thongla-lad Warneryd ersatte Max Larsson. Den 18-åriga wingbacken från Norrby IF kanske inte var van med matchtempot men han lyckades ändå imponera både en och tre gånger.

Några av frågeställningarna innan matchen var om VSK Fotboll skulle sakna Jabir Ali som nyligen kommit tillbaka från skada och inte kunde starta matchen. Ersättaren Ibrahaim Diabate visade både med spel och mål och att han kan göra jobbet. Kanske var det här anfallaren bästa match i VSK?

Som vanligt går det inte att prata om VSK utan att nämna det otroliga försvarsspelet som håller hög allsvensk klass. Med Brattberg i målet har Sportklubben dessutom två riktigt trygga målvakter att ställa bakom muren; Magnusson, Freddy och Douglas.

Det här året kan bli riktigt roligt. Mot Europa!