ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”Nummer 4 kommer för all framtid vara inristad i den Grönvita själen.”

Efter 440 matcher och 156 mål fördelat på 15 säsonger hänger Anders Bruun upp bandytrunken på hängaren. Han gör det som en av VSK Bandys största försvarsspelare någonsin. Han har varit ren klass under alla år, såväl på som vid sidan av isen.

Under alla säsonger har ett antal tränare intagit VSK:s bänk. Flera av dem olika till både kynne och bandyfilosofi. En sak har dock samtliga haft gemensamt, den första spelaren som tagits ut har allt som oftast varit Anders Bruun. En kille att lita på och luta sig mot.

Motala var moderklubben men Bruun blev på många sätt Mr VSK. Vi kommer placera honom på samma hedersläktare som Johan Olsson, Micke Carlsson och Ted Andersson. Någon som personifierar det bästa med klubben. En kille som för alltid förtjänar fansens hyllningssånger.

Anders Bruun är som jag nämnt inledningsvis ren klass. Av någon anledning vill jag jämföra honom med det verkligt stora italienska försvarsspelarna. Scirea, Baresi eller Nesta. Följsam, elegant och vid behov lite lagom elak. Förmågor som förvandlar försvarsspel till konst. Kvalitéer som blir till livsviktiga fundament i framgångsrika lagbyggen.

Det blev totalt 3 SM-guld för VSK. 2009, 2015 och 2016. Försvarsresen var en verklig nyckelman vid samtliga tillfällen. Man talar ju ofta om hur många mål killar som Hasse Johansson, Micke Carlsson och Jonas Nilsson gjort i finalerna. Det talas inte lika ofta om hur många diton en kille som Bruun förhindrat. Det är minst lika många och tveklöst lika viktigt för laget.

Anders Brun lär räknas som en av de stora VSK-legenderna från nu. Kanske den bästa back som klubben någonsin haft om ni frågar mig. Tack för allt du gjort. Nummer 4 kommer för all framtid vara inristad i den Grönvita själen. I guldskrift.

Facebook Comments Box