ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför Åtvidaberg FF – VSK Fotboll

Då var det så dags för VSK Fotbolls genrep inför nästa helgs mycket spännande premiärdop i Skellefteå. Försäsongen har så här långt varit ömsom vin och ömsom halvt avslagen pommac för VSK:s del.

Det finns höjdpunkter såsom bortafajten mot Brage men också bottennapp som mot Karlslund på hemmaplan. Skador har ställt till det och men inför dagens match kan man i alla fall mönstra en given startspelare i form av Karwan Safari som är äntligen är tillbaka efter sju sorger och åtta bedrövelser.

Dagens motståndare är Åtvidaberg FF som förra året spelade i Superettan. Normalt rankas fd superettanlag högt i oddsen att ta sig tillbaka till fotbollens finrum. Det gäller dock inte ÅFF i år som enligt Svenska Spel har oddset 30 gånger pengarna att vinna Div 1 Södra och därmed tippas att komma i mitten av serien.

Anledningen till denna nedgradering stavas en extrem överhalning av både trupp, tränare och styrande i föreningen. Inför året innehåller truppen bara två spelare från fjolårssäsongen och häpnadsväckande 18 nya spelare har värvats in. Med den omsättningen förstår alla att det finns osäkerhet om hur laget står sig inför säsongen.

Hela tränarstaben är också ny och huvudtränare Pontus Hydén säger att hela föreningen har rebootat sig under vintern och att det kommer ta ett antal år innan man räknar med att vara ett topplag i Div 1.

Det är tydligt att det är föreningen som valt den här vägen. Det var inte spelarna som gick självmant utan föreningen sa tack och hej till hela fjolårstruppen för att man ansåg att de inte hade hjärtat på rätt ställe. Nu satsar man på spelare som är beredda att satsa på Åtvidaberg och se till att de kommer upp igen. 
Med en helt ny trupp har tränaren valt att laget ska spela ”enkelt” utan komplicerade varianter eller uppställningar.

Givet förutsättningarna har Åtvid gjort det bra på försäsongen. Man har spelat i svenska cupen där man fick stryk av Trelleborg och Östersund men lyckades få 0-0 borta mot Kalmar. I övrigt har man tex fått stryk på bortaplan mot Degerfors men förra helgen vann man mot rättvist mot Nyköpings BIS på hemmaplan.

Sammanfattningsvis håller nog laget god Div 1 standard utan att ha tillräcklig spets i truppen för att ha något med toppstriden att göra i Div 1 Södra.

Vi önskar att VSK idag visar alla vart skåpet ska stå. Det är nu det börjar bli på riktigt och det man ska göra på plan i serien vill vi se hända idag. Dit räknar vi att man tar tag i taktpinnen från start och visar energi i matchen, vem det är som bestämmer helt enkelt. Vi vill också se det höga presspelet som vi sett då och då under försäsongen. Det måste börja sitta nu om det ska funka som taktik i serien. Vi vill åter igen se ett solitt och vattentätt försvarsspel som innebär noll insläppta mål och få målchanser för motståndaren.

Karwan är tillbaka i spel och även om vi inte kan ställa några högre krav på honom vill vi ändå se att han kommer med i spelet och gör nytta som central forward och får vettiga bollar att jobba med. Kort och gott – nu är det dags att visa att vi är ett så bra lag som alla vill göra gällande.

Himlen är grönvit

Facebook Comments Box